23 Octombrie 2009 publicat în Sanatate 17 share-uri

Sa vedem care sunt cele mai importante semne prevestitoare ale cancerului care va ajuta sa puteti diagnostica precoce o astfel de patologie in cazul in care exista:

14. Durerile abdominale frecvente, asociate cu depresie

Nu se stie exact care este mecanismul dar s-a observat ca durerile abdominale asociate cu depresie, mai ales la femei, sunt legate de majoritatea patologiilor canceroase ale pancreasului. Vreau sa atarag atentia aspura faptului ca depresia nu este un moft, ci este o boala! Multe persoane sunt depresive si nici macar nu concep ideea de a merge la un specialist! Durerile abdominale persistente, la fel si depresia, mai ales daca se asociaza, trebuie atent investigate.

15. Pete albicioase in gura sau aparitia frecventa a aftelor bucale

Aparitia frecventa a aftelor bucale reprezinta un semn fata de riscul de cancer bucal (oral). Insa aparitia petelor albe la nivelul mucoasei bucale sau pe suprafata limbii sunt semne premonitoare de cancer bucal, mai ales daca va stiti fumatori. Trebuie sa invatam sa fim atenti cu corpul nostru si sa ne examinam atent corpul o data pe saptamana. Ma intreb cati dintre dumneavoastra isi examineaza atent mucoasa orala si limba, precum si gingiile, buzele si mucoasa obrajilor dupa spalarea pe dinti dinainte de culcare sau in orice al moment al zilei? Din pacate educatia autoexaminarii corpului nu prea este cultivata pe meleagurile noastre, insa incercam sa punem tot mai mult accent pe acest aspect. Examinati-va mucoasele (orala, oftalmica) la fel si pielea de pe tot corpul, observati daca apar excrescente sau alunite noi, pete, inrosiri, palpati, poate sunt zone dureroase sau noduli etc. Cunosc oameni care nici macar nu stiu ca au cicatrici mari, evidente, pe crop... Autoexaminarea corporala este unul din pasii importanti in preventia bolilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

16. Durerile slabe, dar persistente

Unele dureri sunt slabe, abia sesizabile de catre pacient si “duse pe picioare” fiind tolerabile, suportabile, astfel ca pacientul le ignora. Daca aceste dureri, desi slabe, sunt persistente, dureaza zile in sir si mai ales nu cedeaza la analgezice (medicamente antidurere) uzuale neaprat sa va prezentati la medic.

17. Modificarile nodulilor limfatici

Nodulii limfatici sunt “statii” ale sistemului imunitar, locuri unde organismul aduce din tot corpul agenti patogeni identificati si aici ei sunt procesati, distrusi sau analizati astfel incat sa se gaseasca o posibilitate de distrugere. Cand un nodul de umfla, poate chiar devine dureros, chiar si aderent cu tesuturile din jur, este clar ca el are activitate intensa, adica se lupta in distrugerea unor agenti patogeni, nu stim ce pana nu punctionam (sunt cazuri in care se indica scoatea nodulului limfatic cu totul, fiind contraindicata punctionarea lui), dar clar undeva in corp avem o afectiune cu care se lupta sistemul imunitar. Poate fi primul semn intr-un cancer, sau pur si simplu semn al unor infectii (vezi bolile cu transmitere sexuala si inflamarea ganglionilor inghinali). Asadar, cand vi se umfla un nodul limfatic, adica descoperiti o galma undeva pe corp, adesea oamenii o sesizeaza i zona gatului sau submandibular, chiar daca nu doare, nu cumva sa neglijati si sa nu va prezentati la medic.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri