23 Octombrie 2009 publicat în Sanatate 17 share-uri

Sa vedem care sunt cele mai importante semne prevestitoare ale cancerului care va ajuta sa puteti diagnostica precoce o astfel de patologie in cazul in care exista:

8. Modificari ale sanilor

Astazi din ce in ce mai multe femei devin tot mai atente la micile modificari care apar la nivelul glandelor mamare si bine fac. Sanii trebuie palpati periodic, unii recomanda zilnic, altii saptamanal. Eu prefer sa cred ca saptamanal este mai bine pentru ca altfel daca va palpati zilnic este posibil sa va obisnuiti cu modificarile evolutive ale sanilor si s-ar putea sa le scapati din vedere. In orice caz, modificari precum: asimetrie, inrosirea pielii, mancarimea mamelonului repetata, scurgeri mamelonare in afara unei sarcini, retractia pielii sanului sub forma de “coaja de portocala”, sani durerosi, asimetria intre sani sau la nivelul unui singur san – deformare, aparitia unor pete sau simtirea unor noduli la palpare reprezinta semne si simptome care trebuie sa va determine sa va prezentati la un consult de specialitate. In ceea ce priveste modul de palpare a sanilor va invit sa cititi articolul amanuntit “ Autoexaminarea sanilor – primul pas in depistarea patologiilor mamare”.

9. Rani care se vindeca greu

In general fumatorii se lauda ca ranile lor se vindeca rapid crezand ca acesta este semn de sanatate, cand de fapt fumatul creste coagubilitatea sangelui ceea ce le grabeste vindecarea, dar ii expune in fata bolilor cardio-vasculare, a accidentelor vasculare, ischemiilor, amputatiilor de degete sau chiar membre, infarcte, accidente cerebrale etc. In fine, la polul opus sunt cei care se plang de vindecarea greoaie a ranilor. In cazul vindecarii dificile a ranilor de piele de exemplu, o taietura, care refuza sa se vindece, se mai si suprainfecteaza, care pote intr-un final se vindeca dar la urmatoarea rana pacientul pateste acelasi episod de vindecare, atunci trebuie sa se prezinte la medic. Inseamna ca are in organism o patologie care ingreuneaza vindecarea, regenrarea, perturba metabolismul proteic si ar putea fi sispiciune de cancer. Repet, un cancer diagnosticat in stadiu incipient poate fi vindecat. Prezentati-va la medic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri