Pe 26 septembrie s-a sarbatorit pentru a treia oara in Romania si in lume, Ziua Mondiala a Contraceptiei. Tema campaniei de anul acesta a fost nevoia de comunicare si discutie despre contraceptie la tineri

Cu aceasta ocazie, Fundatia Tineri pentru Tineri, cu sprijinul companiei Bayer Schering Pharma, organizeaza in Bucuresti si in tara, o serie de activitati adresate tinerilor, cu mesajul “Viata Ta, Opinia ta: Discuta despre contraceptie!”.

Astfel, pe 26 septembrie, in Parcul Cismigiu, Fundatia Tineri pentru Tineri a oferit Frati si surori mai mari “de inchiriat”. Scopul acestui proiect inedit este da tinerilor, parteneri de discutie in care sa aiba incredere si care sa le raspunda la intrebari fara jena si inhibitii. Pornind de la premisa ca poti vorbi orice cu fratele sau sora mai mare, voluntari ai Fundatiei Tineri pentru Tineri, ei insisi tineri dar cu experienta in activitati de informare si educare, sunt disponibili in Parcul Cismigiu, pentru discutii despre dragoste, viata sexuala si contraceptie. Adolescentii care au intrebari pe care nu au indraznit sa le puna pana acum, ii pot aborda pe “fratii” sau “surorile mai mari” de la Tineri pentru Tineri, fara teama de a fi judecati sau blamati pentru interesul lor in aceasta zona.

„Voluntarii Tineri pentru Tineri, care au varsta pana in 25 de ani, sunt pregatiti si formati sa discute cu tinerii, astfel incat sa le ofere nu doar informatiile corecte de care acestia au nevoie, ci si atitudinile potrivite pentru a utiliza acele informatii. Totul intr-o maniera prietenoasa, un limbaj comun varstei si abilitatea de a povesti despre sex, sexualitate, sanatatea reproducerii in general, in mod firesc.”, declara Adina Manea, Director Programe al Fundatiei Tineri pentru Tineri.

De asemenea, “oferta de frati si surori de inchiriat” se extinde si in spatiul virtual, pe platforma special creata pe www.your-life.ro. Tinerii care au intrebari isi pot alege fratele sau sora mai mare preferata, din randul voluntarilor Tineri pentru Tineri cu profiluri online, urmand ca acestia sa le raspunda la intrebari si sa ii incurajeze sa vorbeasca si mai departe cu oameni in care au incredere, asfel incat sa aiba informatiile necesare pentru prevenirea sarcinilor nedorite sau a infectiilor cu transmitere sexuala (ITS).

Activitatile din Romania fac parte din campania globala Ziua Mondiala a Contraceptiei, sustinuta de 10 organizatii internationale neguvernamentale si Bayer Schering Pharma, cu scopul de a incuraja discutiile deschise despre dragoste, viata sexuala si contraceptie in randul tinerilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri