21 Mai 2018 publicat în Sanatate 2 share-uri

Iată ce trebuie să știi despre mierea de manuka, cum să înveți să îi descifrezi codurile pe care le găsești pe ambalaj, în funcție de clasificare

Cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antioxidante, mierea de manuka poate fi un tratament benefic împotriva mai multor tipuri de afecțiuni. Este un aliment de bază pentru organism, dar și un produs important care se poate adăuga în mai multe tratamente faciale sau corporale.

Iată ce trebuie să știi despre mierea de mauka, cum să înveți să îi descifrezi codurile pe care le găsești pe ambalaj, în funcție de clasificare:

Cu siguranță nu îți sunt stăini termenii precum MGO, UMF ori KFactor, iată și ce înseamnă aceste denumiri:

Ce înseamnă MGO - Metilglioxal este una dintre enzimele principale, care îi oferă mierii de manuka proprietăți antibacteriene deoarece măsoară nivelul de metilglioxal din miere. Cu cât nivelul este mai mare, cu atât puterea antibacteriană este mai mare. Acest tip de nutrient se formează singur, în mod natural, în nectarul florilor de Manuka și se transferă în mod automat în miere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Pixabay

UMF - Unique Manuka Factor sau Factorul Unic Manuka este factorul care determină puterea antibacteriană prin același proces, măsurarea nivelului de metilglioxal, dar pe lângă asta, verifică și activitatea peroxodului de hidrogen aflat în miere. Acest proces este folosit și pentru a identifica mierea de manuka naturala 100% de alte produse. Așa că, atunci când găsești miere ambalata, care conține acest termen inscripționat pe ambalaj, te asigur că achiziționezi un produs original.  

Nivelurile UMF întâlnite în mierea de manuka sunt:  UMF 5+ și UMF 8+, care înseamnă un nivel scăzut al puterii antibacteriene.

UMF 10+ și UMF 12+ o activitate antibacteriană mică spre medie.

UMF 15 - 18+ o activitate antibacteriană mare și UMF 20 - 25+ o activitate antibacteriană foarte mare.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

KFactor - are rolul de a măsura concentrația granulelor de polen din miere. Cu cât numărul granulelor este mai mare, cu atât puterea și efectele antioxidante sunt mai mari. KFactor 12 înseamnă 65% granule de polen în mierea de Manuka. KFactor 15 are în compoziție 75% granule de polen, iar KFactor 22 înseamnă o cantitate de 90% de granule de polen în miere.

NPA - Non Peroxide Activity măsoară activitatea non-peroxidică pe care o conține mierea de Manuka. Cu cât nivelul NPA este mai mare, cu atât calitățile anitbacteriene sunt mai puternice.

TA - Activitatea totală a mierii reprezintă întreaga acțiune a mierii, care se calculează prin combinarea nivelurilor de activitate peroxidică PA și activitate non peroxidică NPA.

Măsurarea activităților este realizată prin intermediul unui test, care presupune punerea mierii pe un suport din sticlă, care conține bacteria Staphylococcus aureus, iar după o zi se măsoară cât de mult s-a mai răspândit bacteria.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Este un bun înlocuitor al zahărului, așa că mierea de manuka de la Planteea îți poate oferi energia de care ai nevoie întreaga zi. Prețurile sunt accesibile, iar produsul este disponibil în mai multe variante de gramaj și concentrație.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri