Metoda calendarului consta in notarea in calendar a perioadelor menstruale lunare pe parcursul a 8-12 luni.

Dupa notarea in calendar a ciclului menstrual pe perioada precizata mai sus se va cauta ciclul cel mai scurt si apoi cel mai lung. Se ia in considerare ciclul cel mai scurt si se scad 18 zile (atunci se considera ca ar putea incepe cel mai precoce ovulatia), apoi se vor scadea 11 zile din ciclul care a fost cel mai lung (se considera ca atunci ar putea fi incheiata cel mai tarziu perioada menstruala). Sa presupunem ca cel mai scurt ciclu a fost de 25 de zile. Vom scadea 18. Apoi sa presupunem ca cel mai lung ciclu menstrual a fost de 30 de zile. Vom scadea 11 zile si vom obtine 19. Se considera ca din aceasta zi sansa de a ramane insarcinata este mult mai mica. Am dat pur si simplu un exemplu pentru a intelege mai bine, dar este posibil ca perioadele de ciclu menstrual sa aiba variatii mai mici.

Metoda masurarii temperaturii bazale

Aceasta metoda identifica inceputul perioadei de ovulatie si finalul acesteia cu o precizie mai mare decat metoda precedenta. Pentru a pune in aplicare aceasta metoda va trebui sa aveti un termomentru, insa mai indicat este cel care masoara temperatura bazala, avand gradatii de la 35,5 grade Celsius pana la 37,7 grade Celsius, permitandu-va sa masurati temperatura corpului cu o mai mare precizie. Aceste termometre pentru masurarea temperaturii bazale se gasesc in farmacii sau la cabinetele medicale de planning familial si au atasate diagrame pe care le puteti completa pentru o monitorizare mai usoara a variatiilor temperaturii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Principiile de bază ale mașinii CNC Caria dentară – ce este și cum se tratează

Cand incepe ovulatia temperatura corpului scade brusc, apoi la finalul acesteia creste la valorile initiale, cresterea putand fi brusca sau lenta, in functie de numerosi factori. Va trebui ca in fiecare dimineata sa va masurati temperatura bazala, aceasta se masoara atunci cand organismul este in stare de repaus. Mai exact veti masura temperatura imediat la trezire, inainte sa va dati jos din pat, sa va uitati la televizor, sa va beti cafeaua etc.

Aceasta metoda nu va ajuta sa prevedeti momentul inceputului ovulatiei si este indicat sa o corelati cu celelalte doua: metoda calendarului si a glerei cervicale. Dupa perioada ovulatiei temperatura corpului va creste. Dupa ce termometrul inregistreaza cu 0,3 grade mai mult si aceasta temperatura mai mare este mentinuta trei zile puteti considera ca perioada ovulatiei s-a terminat. Aceasta metoda va ajuta sa identificati finalul perioadei ovulatiei, caci pentru contraceptie va trebui sa anticipati inceputul acestei perioade folosind celelalte doua metode.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri