12:06, 16 Iunie 2009 publicat în Sanatate

In timpul ce barfeste, in organismul unei femei creste nivelul de progesteron, inducandu-se astfel o stare de bine si de confort psihic.

Cu toate ca majoritatea barbatilor nu inteleg rolul barfulitelor si al micilor sporovaieli feminine, conversatiile noastre zilnice isi au rostul si rolul lor. De acest lucru ne asigura cercetatorii care vin cu teorii noi si interesante despre efectul pe care barfa il are asupra psihicului si asupra starii generale de sanatate a unei femei. Se pare ca barfa si discutiile intre prietene determina o femeie sa se simta mai fericita conform unui studiu recent efectuat in Statele Unite, ale carui rezultate au fost publicate recent in Daily Mail.

In timp ce barfeste si discuta despre nimicuri, in organismul unei femei creste nivelul de progesteron, inducandu-se astfel o stare de bine si de confort psihic. In plus, nivelul crescut al progesteronului face ca in timp ce sporovaiesc femeile sa se simta mai atasate emotional de celelalte persoane de sex feminin cu care impartasesc aceasta experienta.

Respectivul studiu s-a desfasurat in cadrul Universitatii din Michigan si in cadrul acestuia 160 de persoane de sex feminin au fost impartite in perechi. Dintre acestea, 80 de persoane au trebuit sa-si adreseze intrebari diverse precum: “Care este cea mai importanta realizare a ta?” sau “Considerand ca ai putea avea ca musafir orice persoana din lume, pe cine ti-ar placea sa primesti in vizita?”, iar scopul declarat al acestor intrebari a fost acela al acomodarii reciproce si al legarii de prietenii intre persoanele de sex feminin.

Citeste si:
Peste 1,1 milioane de clienți și reduceri de până la 80% la...
Peste 1,1 milioane de clienți...

Celelalte 80 de persoane au fost rugate sa corecteze o lucrare din domeniul botanicii. Dupa ce au trecut 20 de minute, s-a constatat o crestere a nivelului de progesteron sau mentinerea acestuia la nivelui anterior in cazul persoanelor care incercau sa stabileasca contacte sociale, raspunzand intrebarilor si incercand sa se cunoasca.

“Progesteronul este produs la nivelul ovarelor si contribuie la pregatirea uterului pentru a putea tine o sarcina. Mai mult, are un rol protector impotriva infectiilor diferite si impiedica producerea de estrogen intr-o cantitate prea mare ceea ce ar putea determina aparitia cancerului”, a declarat Stephanie Brown, persoana care a condus cercetarile.

Citeste si:
Ghid să alegi covoare moderne pentru casa ta
Ghid să alegi covoare moderne...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri