Iontoforeza nu duce la vindecarea hiperhidrozei, ci asigura imbunatatirea progresiva, initial dupa 7-10 sedinte efectuate intr-o perioada de 4 saptamani.

In mod surprinzator, inca nu se stie exact de ce iontoforeza are succes in tratarea hiperhidrozei si exista diferite teorii, printre care:

Curentul si particulele minerale din apa actioneaza impreuna pentru a ingrosa stratul exterior al pielii, blocand astfel fluxul de transpiratie.

Curentul poate intrerupe transmisia normala a nervului, ceea ce impiedica functionarea glandelor sudoripare.
Iontoforeza scade valoarea pH-ului in glanda sudoripara, ceea ce o face mai acida si reduce cantitatea de transpiratie produsa.

Riscuri potentiale si efecte secundare

Iontoforeza este un tratament pe care marea majoritate a pacientilor il tolereaza cu usurinta si presupune efecte secundare limitate, intalnite in cazuri rare, cum ar fi uscarea zonelor tratate, descuamarea pielii, roseata, ingrosarea pielii, furnicaturi de scurta durata sau iritatii.

„Tratamentul nu este recomandat celor care au un regulator de ritm cardiac (pacemaker), femeilor gravide, persoanelor cu placi metalice sau suruburi dupa chirurgie osoasa precum si alte implanturi metalice si nici celor cu dermatite active, veruci/ negi multiplii, taieturi nevindecate complet sau alte rani deschise”, atentioneaza domnul doctor Laurentiu Vladau, specialist dermatolog.

Cei interesati de acest tratament se pot adresa unei clinici de dermatologie, pentru a vedea daca procedura functioneaza cu succes in cazul lor, existand apoi posibilitatea de a achizitiona propriul dispozitiv de ionoforeza pentru uz casnic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri