12:06, 2 Iunie 2017 publicat în Sanatate 37 share-uri

Exista tipuri de personalitate capabile sa reziste la imbolnaviri sau chiar sa opreasca evolutia unor maladii grave si exista, la cealalta extrema, tipuri de personalitate predispuse la anumite boli.

Cartea "Autovindecarea si personalitatea" este disponibila pe site-ul Elefant.ro

Dr. Howard S. Friedman, o somitate in domeniul psihologiei sanatatii, sustine ca vindecarile „miraculoase“ sunt de fapt procese de autovindecare. Exista tipuri de personalitate capabile sa reziste la imbolnaviri sau chiar sa opreasca evolutia unor maladii grave, cum sunt cancerul si bolile de inima. Si exista, la cealalta extrema, tipuri de personalitate predispuse la anumite boli.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Vestea buna este ca putem invata sa ne dezvoltam o personalitate capabila de autovindecare, iar autorul ne invata cum sa procedam, fiindca ideile noastre „de bun-simt“, ba chiar si indicatiile medicale traditionale nu sunt intotdeauna corecte.

Intelepciunea corpului, stresul benefic, celulele ucigase, efectul placebo, vointa de a trai si vointa de a muri, creierul multiplu, psihoneuroimunologia, homeostazia sunt cateva dintre notiunile pe care le vom intalni in aceste pagini incitante, avand la baza studii stiintifice serioase, dar scrise simplu si accesibil.

Citeste si:
Radioterapia performantă - tratamentul oncologic care poate învinge...
Radioterapia performantă -...

Autor: Howard S. Friedman


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri