Foarte multi oameni acuza dureri de inima. Orice durere apare in zona pieptului este din principiu pusa pe seama inimii. Din acest articol vom invata sa diferentiem o durere de inima de orice alta durere din zona toracica.
Foarte multi oameni acuza dureri de inima. Orice durere apare in zona pieptului este din principiu pusa pe seama inimii. Din acest articol vom invata sa diferentiem o durere de inima de orice alta durere din zona toracica.

Durerea precordiala este principalul simptom al bolilor cardiace. Totusi aceasta durere poate avea o sursa cardiaca sau o sursa extracardiaca (cauzata de boli ali organelor si tesuturilor din jur - esofag, muschi, coaste, etc).

Durerea de cauza cardiaca are cateva caracteristici care o diferentiaza de celelalte dureri asemanatoare.

1. Durerea de inima este frecvent descrisa drept "apasare", "strangere", "junghi", "greutate" ori "arsura".
Este usor de confundat. De exemplu senzatia de arsura poate aparea si in tulburarile digestive. In boala de reflux gastroesofagian, cand secretia din stomac regurgiteaza in esofag apare o senzatie de arsura care poate fi usor confundata cu cea din patologia cardiaca pentru ca esofagul este situat in apropierea inimii, imediat in spatele acesteia. De altfel, 50 % din persoanele care se prezinta la medic acuzand dureri de inima au in realitate o boala a tractului digestiv.

2. Durerea de inima nu se modifica in functie de pozitie. Este un test simplu. Verifica daca durerea se accentueaza ori, dimpotriva, se atenueaza atunci cand schimbi pozitia. Daca se intampla astfel, este foarte probabil sa fie vorba de o nevralgie intercostala. Un test chiar mai simplu este sa apesi zona dureroasa. Durerea isi modifica intensitatea? Daca da, atunci este foarte probabil sa nu fie inima cauza dureroasa.

3. Durerea cardiaca dispare la administrarea de nitroglicerina sublingual. Suferinzii cardiaci cunosc acest efect calmant al nitroglicerinei si isi controleaza astfel durerea. Aceasta caracteristica de atenuarea a durerii sub influenta nitroglicerinei poate fi folosita si ca un test pentru a vedea daca durerea este de origine cardiaca. In orice caz, acest "test" nu trebuie realizat "dupa ureche". Numai un medic poate pune un diagnostic cert.

4. Durerea prelungita (ore, zile) nu este de cauza cardiaca. Durerea cardiaca dispare in cateva minute sau duce la infarc miocardic. Nu dureaza zile intregi!

5. Durerea cardiaca apare in general dupa un efort fizic, emotii, stres. Daca durerea apare din senin, in timp ce stai, atunci fie este vorba de alta cauza in afara inimii, ori de un tip special de durere cardiaca (angina instabila) care necesita imediat consult de specialitate. Angina instabila apare de obicei la pacinetii cardiaci, cu ateroscleroza si cu varste inaintate.

Sursa: healthy.ro
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Caria dentară – ce este și cum se tratează Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri