Fibroamele uterine sunt nodularitati ce se dezvolta fie la nivelul peretelui uterului, fie in interiorul sau exteriorul acestuia, ramanand legate de uter prin intermediul unui pedicul (piciorus). In general, aceste "sfere musculare" afecteaza uterul femeilor cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani (inaintea menopauzei) insa pot fi afectate si femei mai tinere.

Desi sub alimentarea cu estrogeni fibroamele prezinta o crestere continua, totusi cand ajung la un anumit nivel (poate fi oricare, nu exista o dimensiune clara ci difera de la o femeie la alta) acestea inceteaza sa mai creasca, nu se stie insa din ce motive.

Care sunt tipurile de fibroame?


Clasificarea fibroamelor se face in functie de localizarea acestora, mai exact :

• fibroame intramurale, situate in peretele uterului (mur din latina semnifica perete) si fiind foarte des intalnite.

• fibroamele submucoase, ce se dezvolta imediat sub mucoasa uterului si proemina in cavitatea uterina, iar mai apoi, prin marirea dimensiunilor, pot sa se dezvolte in totalitate in interiorul cavitatii uterine, ramanand legate de peretele acestuia printr-un pedicul (piciorus) de tesut conjunctiv.

Acestea produc uneori o simptomatologie agresiva femeii, caci, fiind in interiorul uterului, acesta se contracta pentru a elimina fibromul (in situatiile in care acesta aluneca in cavitatea uterine). Femeia prezinta astfel crampe uterine violente, asemanatoare celor din travaliu, colul uterin se dilata si usor-usor fibromul tinde sa fie eliminat, insa odata cu el se elimina practic si uterul de care este legat. Aceasta situatie se numeste prolaps uterin (extravazare de mucoasa uterina).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

• Fibroamele subseroase se dezvolta pe versantul extern al uterului (invelit de seroasa, de unde si denumirea fibromului) si excrescenta se dezvolta in felul acesta in abdomenul inferior. Pot fi asimptomatice ori pot produce divesrse simptome in functie de localizarea lor si de organele pe care apasa si a caror functie o ingreuneaza (organele din abdomenul inferior, pelvis, cum ar fi ampula rectala, vezica urinara, coloana etc).

• Fibroamele parazitare apar foarte rar si deriva din fibroamele subseroase care ajung in apropierea unui organ abdominal (spre exemplu intestin) de care incep sa se ataseze printr-un pedicul prin care va crea legaturi vasculare, asigurandu-si aport de nutrienti si oxigen pentru celulele musculare pe care le contine. Cu timpul, pediculul de legatura cu uterul degenereaza si fibromul ajunge sa fie legat de un alt organ in afara uterului.

Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Susține-ți frumusețea din interior!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri