1 Septembrie 2014 publicat în Sanatate 26 share-uri

Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

La fel de important este ca viitoarele mamici sa aiba grija sa atinga o greutate normala inca dinainte de a ramane insarcinate, astfel vor avea sanse mai reduse de a face hipertensiune de sarcina sau de a apela la cezariana. Aceasta varianta este mai sanatoasa si pentru bebe, care are un risc mai scazut de a se naste prematur.

Lipsa activitatilor fizice – un pericol silentios pentru bebelus

In ceea ce priveste practicarea activitatilor fizice in timpul sarcinii, moderatia este cheia! Desi in trecut viitoarele mamici erau sfatuite sa reduca la minim efortul fizic, in prezent exista o multime de optiuni pentru mentinerea sanatatii atat a fatului cat si a mamicii.

In afara activitatilor fizice, este recomandata practicarea yoga, plimbarile zilnice in parc sau inotul. Beneficiile acestora sunt multiple: stimuleaza sistemul imunitar, au rolul de a te mentine in forma, previn si atenueaza edemele, imbunatatesc circulatia si ajuta la sustinerea burticii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Consumul excesiv de cafea

Pentru multi dintre noi, cafeaua a devenit o parte esentiala din ritualul zilnic. Cu toate acestea, pentru o femeie gravida aceasta licoare poate aduce o serie de neplaceri: insomnii, stari de iritabilitate, cresterea tensiunii si palpitatii, aceste stari fiind oricum intensificate de tulburarile hormonale normale din timpul sarcinii.

Desi parerile sunt impartite in legatura cu efectele cafeinei asupra fatului, specialistii au demonstrat ca excesul creste riscul avortului spontan si predispozitia ca bebelusii sa aiba un deficit de greutate la nastere. Astfel, viitoarea mamica poate consuma cafea, insa cu moderatie, fara sa depaseasca 300 de miligrame de cofeina pe zi.

Continuarea fumatului

Este binecunoscut faptul ca tigarile sunt o otrava pentru organism, mai ales pentru femeile insarcinate.
De aceea, este total gresit ca o femeie insarcinata sa continue sa fumeze pe timpul sarcinii, chiar daca rareste numarul tigarilor sau le alege pe cele light.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cum studiile spun ca fumul de tigara contine circa 4.000 de substante daunatoare, ca viitoare mamica, gandeste-te ca risti sa nasti un copil cu malformatii, care este mai predispus la astm sau la alte boli ale plamanilor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri