1 Septembrie 2014 publicat în Sanatate 26 share-uri

Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

Comunicat de presa

Sarcina este fara indoiala una dintre cele mai fericite perioade pentru o femeie, insa transformarile fizice, schimbarile hormonale, dar si noutatea experientei in sine atrag de multe ori dupa sine o multitudine de sfaturi si informatii care se pot dovedi coplesitoare chiar si pentru cele mai pregatite viitoare mamici. Ce alimente trebuie sa incluzi in dieta prenatala? Ce medicamente trebuie evitate? Cum poti mentine atat sanatatea ta cat si a fatului? O multime de intrebari si mai multe raspunsuri, care inevitabil pot duce, fara documentarea necesara, la greseli frecvente in timpul sarcinii.

Somnul – sursa de energie atat pentru fat, cat si pentru mamica

In mod normal, rutina de odihna a unei femei trebuie sa asigure 6-7 ore de somn pe noapte, pentru ca aceasta sa-si refaca nivelul de energie si vitalitate pentru o noua zi. Cu toate acestea, in cazul viitoarelor mamici, acest lucru nu mai este valabil: modificarile fizice si hormonale drastice consuma resurse importante ale corpului, astfel ca timpul necesar de somn creste la 9-10 ore pe noapte.

Mai mult decat atat, in timpul noptii, organismul are prilejul de a se vindeca in mod natural, de a-si regenera celulele si reface resursele energetice, procese cu atat mai importante pentru o femeie gravida. In plus, cercetatorii au stabilit ca femeile care au un tipar neregulat al somnului, sau cele care se odihnesc insuficient, se pot confrunta cu situatia in care nu pot duce sarcina pana la capat in mod natural, tocmai din cauza acestor lipsuri de energie. Astfel, pentru multe dintre acestea este nevoie de interventie chirurgicala pentru nastere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Dusurile si baile fierbinti

Desi igiena intima este cu atat mai importanta in timpul sarcinii, un sfat de retinut este ca in timpul dusurilor si bailor temperatura sa fie pastrata in limita de 36-39 grade Celsius. Apa prea fiebinte poate constitui un pericol pentru fat, care va fi privat de oxigen si expus astfel riscului de aparitie a malformatiilor congenitale.

In timpul sarcinii mananci pentru doi

Una dintre cele mai frecvente griji a unei femei insarcinate este ca daca nu castiga suficient in greutate, fatul nu se va dezvolta sanatos. Cu toate acestea, nutritionistii atrag atentia asupra unui aspect important al alimentatiei prenatale: calitatea este mai importanta decat cantitatea! In perioada sarcinii, consumul caloric trebuie marit doar incepand cu cel de-al doilea semestru cu aproximativ 300 de calorii, astfel ca o femeie cu greutatea normala trebuie sa castige in plus aproximativ 0.500 kg pe saptamana.

Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Foto int: Somn mamica, Shutterstock

Foto homepage: Femeie insarcinata, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri