28 Ianuarie 2014 publicat în Sanatate 38 share-uri

Astazi nu mai este un mister faptul ca diabetul zaharat afecteaza vasele la nivelul ochiului. Iata ce ne marturiseste specialistul oftalmolog - sfaturi pretioase pentru vedere buna.

Astfel, este obligatoriu ca persoanele cu aceasta afectiune sau cu risc crescut de a o dezvolta, sa efectueze periodic consultatii oftalmologice ce trebuie sa includa examinarea fundului de ochi si masurarea tensiunii intraoculare; frecventa acestora este stabilita de medicul oftalmolog in functie de patologia constatata. Depistarea precoce a acestor complicatii conduce la instituirea unui tratament adecvat, respectiv la o evolutie favorabila.

De asemenea, foarte importanta la un pacient diabetic este mentinerea unei glicemii in limite normale, cat mai constanta, printr-un regim igieno-dietetic adecvat asociat sau nu, cu sulfamide antidiabetice sau insulina.

***

Dr. Speranta Schmitzer este medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmestet. Este primul medic roman care a obtinut (in anul 2002) din partea Ministerului Sanatatii supraspecializarea in chirurgie oculoplastica. Cu o experienta de 20 de ani in domeniul chirurgiei oculoplastice, d-na dr. are la activ 20.000 de operatii la nivelul ochiului. Dr. Speranta Schmitzer conduce, de asemenea, si Fundatia Dr. Schmitzer, organizatie caritabila care ofera servicii medicale oftalmologice persoanelor din medii defavorizate, in mod gratuit.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Dr. Speranta Schmitzer - medic primar oftalmolog la Clinica Oftalmestet

Expert Garbo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri