Poate ca la o prima vedere acest subiect pe care vi-l propun sa-l dezbatem pare unul banal. Da, este cazul sa vorbim despre igiena sexuala si responsabilitatea de a va informa ne revine noua, celor din sistemul medical.

Dusul local trebuie facut zilnic si este destinat doar organelor genitale externe, neincluzand si spalaturile intravaginale. Dusul se face cu apa si o solutie pentru uz intim sau chiar un sapun fin, fara a folosi alte produse de “cosmetica intima” carora li se face reclama prin farmacii. Atrag atentia asupra faptului ca spalaturile vaginale nu sunt indicate de rutina, ele se practica in cazul unor patologii, unor infectii vaginale si sunt recomandate numai de medici. Vaginul are un sistem de autocuratare chiar si in timpul menstruatiei, astfel ca nu este nevoie de spalaturi vaginale pentru a mentine igiena intravaginala, din contra, acestea sunt nocive si schimba pH-ul florei vaginale care este foarte important in protectia antiinfectioasa. Pentru mai multe informatii cititi “Sunt benefice sau nu spalaturile vaginale?”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare? Ce trebuie să știi despre infecțiile urinare? Tot ce trebuie să știi despre sobe: tipuri, avantaje și dezavantaje

La barbati

La barbati este indicata spalarea insistenta si cu apa din abundenta a organelor genitale, iar in cazul celor care nu au fost “taiati imprejur” se face decolarea pielii respective si spalarea de mai multe ori a inelului caci acolo se acumuleaza secretiile glandelor locale ce se pot infecta.

Controlul secretiilor

Pentru femei

Este important sa purtati un protej-slip atat pentru igiena locala cat si pentru a “monitoriza” calitatea si cantitatea secretiilor vaginale. Este de mentionat ca o secretie vaginala normala poate varia ca aspect de la albicioasa la transparenta, ca densitate (mai apoasa ori mai densa) cat si cantitativ, uneori fiind mai abundenta mai ales in perioada ovulateiei. Aceste variatii sunt normale si depind de ciclul menstrual al fiecarei femei, iar mirosul uneori poate fi usor intepator, insa normal. Pe slip secretia poate deveni usor galbuie datorita contactului cu aerul sau pote contine cateva granule albicioase, dar si acest lucru este normal. Problemele apar insa atunci cand modificarile de culoare sunt evidente, cand este branzoasa, verzuie, galbuie sau chiar cenusie, cand mirosul este intepator sau puternic, de peste sau otetit etc. De asemenea este de luat in seama corelatia dintre modificarile poate chiar usoare ale secretiilor vaginale cu discomfortul vaginal, care poate sa apara in conditii normale doar la menstruatie. Uneori secretia vaginala isi mai poate modifica mirosul in cazul starii de excitatie, acest lucru fiind de asemenea normal.

Tot ce trebuie să știi despre legarea trompelor uterine de la un medic ginecolog Dr. Tarek Nazer îți spune tot ce trebuie să știi despre sporturile de iarnă și eventualele accidentări la schi Tricouri de bărbați pentru primăvară – ce imprimeuri să cauți?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri