Inventie menita sa descurajeze fumatul

12:07, 5 Iulie 2013 publicat în Sanatate9 share-uri

Cercetatorii scotieni au inventat pachetele de tigari care difuzeaza mesaje inregistrate cu scopul de a-i indemna pe fumatori sa renunte la viciu.

Un grup de cercetatori scotieni a inventat pachetele de tigari care difuzeaza mesaje inregistrate cu scopul de a-i indemna pe fumatori sa renunte la viciu.

Cei care deschid pachetele vor auzi de fiecare data inregistrari audio care ii avertizeaza in legatura cu riscurile pe care le implica fumatul. Mesajele atrag atentia asupra legaturii dintre fumat si fertilitate, oferind si un numar de telefon la care cei ce care vor sa renunte la fumat pot suna pentru ajutor, scrie bbc.co.uk.

Citeste si:
Psihologie: De ce simt fumătorii că nu pot 'lăsa țigara din mână'?
Psihologie: De ce simt...

Pachetele, inventate de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Stirling, Marea Britanie, se afla deocamdata in etapa de testare. Metoda de avertizare audio a rezultat ca fiind eficienta in urma testelor efectuate in categoria femeilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. Cercetarile vor continua pe grupuri mai mari de barbati si femei, cu varste de peste 16 ani.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Foto: No smoking_Shutterstock

Citeste si:
Implantul dentar: întrebări și răspunsuri pe care ai vrut să le...
Implantul dentar: întrebări...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri