Fructul de papaia reprezinta unul dintre cele mai nutritive si sanatoase fructe tropicale. Datorita continutului sau bogat de vitamina A, fructul de papaia contribuie la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si la intarzierea aparitiei ridurilor. Fructul de papaia este ideal in dietele de slabit datorita continutului sau caloric scazut.

Nu degeaba mai este denumit si “fructul ingerilor”. Cu un continut bogat de vitamina C, fibre si betacaroten, fructul de papaia reprezinta unul dintre cele mai nutritive si sanatoase fructe tropicale. Multi dintre noi cunosc acest fruct tropical din rafturile supermaketurilor, insa putini sunt cei ce stiu ce beneficii pot aduce propriului organism consumand acest fruct de culoare galben -portocaliu, cu un gust de caise si pepene galben.

Stiati ca un singur fruct de papaia ne ofera dublu necesarul minim de vitamina C recomandat si peste un sfert din necesarul de vitamina A? Datorita continutului sau bogat de vitamina A, fructul de papaia contribuie la incetinirea procesului de imbatranire a pielii si la intarzierea aparitiei ridurilor.

Cantitatea insemnata de antioxidanti continuta de fructul de papaia contribuie asadar la prelungirea frumusetii, dar si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, consumat tot pe cale interna, papaia ajuta la refacerea celulelor din ficat, muschi si oase. Papaia este bogata in papaina, o enzima ce are o buna influenta in procesul natural de digestie a carnii si a altor alimente. Putem gasi enzima de papaia comercializata si sub forma de tablete, folosita drept remediu in afectiunile digestive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Spre deosebire de alte fructe, singurele neplaceri ce pot fi cauzate de consumarea excesiva a acestui fruct o reprezinta ingalbenirea pielii si indeosebi a pielii mainilor. Consumul de papaia nu este indicat insa si in cazul bolnavilor de ulcer. Pulpa sa moala este il face insa usor de mestecat, fiind recomandat si in cazul invalizilor.

In unele tari precum India sau Pakistan, fructul de papaia a fost utilizat in contraceptie, studii recente ale oamenilor de stiinta demonstrand ca papaia anuleaza efectul progesteronului, un hormon format in ovar, indispensabil reproducerii. Pentru a beneficia de proprietatile sale nutritive, se recomanda consumarea fructelor de papaia coapte, in stare proaspata, papaia conservata (prin fierbere se pierd o mare parte din vitamine) avand un continut nutritiv mai scazut. Fructul de papaia este ideal in dietele de slabit datorita continutului sau caloric scazut.

Consumat regulat, inca din copilarie, acest fruct poate preveni deficientele de vedere provocate de lipsa vitaminei A, in timp ce Beta-carotina micsoreaza riscul aparitiei cancerului.

100 grame de papaia coapta contin:

0,6 grame proteine
57 miligrame vitamina C
69 miligrame potasiu
0,8 grame fibre
0,5 grame minerale
7,2 carbohidrati
2,740 Total carotine


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri