Painea este un aliment stravechi si sfant, cu virtuti terapeutice, care nu lipseste de la nicio masa.

Pentru a face o paine cu cartofi, aceasta zeama se foloseste cu un aluat din 1 kg faina de grau, 100 g faina de secara, o jumatate kg cartofi fierti si dati prin masina de tocat, 150 ml ulei, putina sare, putina apa calduta in care au fiert cartofii.

4 Aluat de paine

Unele persoane pastreaza de fiecare data cand fac paine cate o bucata de aluat, o usuca la soare si cand vor sa faca paine o inmoaie in apa calduta cu zahar si o lasa la crescut putin.
Plamadeala care se obtine se toarna, calda, peste faina si se framanta bine.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri