Painea este un aliment stravechi si sfant, cu virtuti terapeutice, care nu lipseste de la nicio masa.

Retetele de paine lasate de stramosi, care erau foarte sanatoase, s-au schimbat cu trecerea timpului, in defavoarea consumatorului, o data cu tehnicile moderne de rafinare a cerealelor. Dar, sa ne intoarcem putin in timp, la painea coapta in casa, din boabe intregi macinate; painea “cea de toate zilele” care te hranea parca numai cu mirosul…

Sanatatea din paine

Orice persoana, barbat sau femeie, poate prepara aceasta reteta foarte sanatoasa si gustoasa de paine integrala.

Aveti nevoie de 5 volume de grau- macinis integral sau 5 volume de tarate de grau si 5 volume de faina alba la care se adauga 2 volume de ulei presat la rece de floarea-soarelui, o lingurita de chimen macinat. Aceste ingrediente se amesteca foarte bine, apoi se preseaza la suprafata pentru a capata o forma si painea este gata de consum!

Reteta se bazeaza pe puterea de conservare a uleiului si chimenului, astfel incat aceasta paine extrem de hranitoare si sanatoasa se poate pastra mult timp la frigider sau intr-un loc racoros. Complexul de vitamine si cereale din grau se absorb integral, nu sufera nicio modificare termica, la fel si acizii grasi polinesaturati si foarte benefici din uleiul extravirgin. In plus, ingredientele sunt foarte usor absorbite de catre organism, deoarece se gasesc in stare naturala, nesupuse coacerii. Pofta buna!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Aceasta paine ofera 100% din bogatia nutritive a bobului de grau:
Minerale: calciu, magneziu, sodiu, potasiu, siliciu, zinc, mangan, cupru, iod, sulf.
Glucide: amidon
Vitamine liposolubile: A, D, E, K
Vitamine hidrosolubile: toate vitaminele din complexul B

Enzime

Rezultatul imediat al consumului acestui tip de paine este scaderea vizibila in greutate si obtinerea unei energii si vitalitati deosebite. Veti manca mai putin, deoarece este foarte hranitoare si veti castiga sanatate!

Prezenta taratelor va ajuta sa uitati de constipatie, dar si de retentia de apa la nivelul tesuturilor.

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri