25 Aprilie 2013 publicat în Sanatate 31 share-uri

Expertul nostru in fitness si nutritie ne vorbeste despre beneficiile, dar si riscurile aduse de bauturile alcoolice. Asadar este indicat sa alegem cu grija ce bem.

Vinul rosu e mai sanatos

Vinul este rezultatul fermentatiei naturale a sucului de struguri, in timpul careia fructoza (zaharul) se transforma in alcool. Contine in proportie crescuta apa (85%), etanol, dar si minerale (potasiu, calciu, magneziu, zinc, seleniu, fier, cobalt, nichel), care pot reprezenta pana la 5g/litru. Aportul caloric al vinului provine in special din alcool (10-13 g alcool/100 ml), dar si din urmele de zahar (1-3 g glucide/100 ml) din struguri.

Berea ingrasa

Atunci cand este fabricata din ingrediente de calitate, berea are calitati nutritionale reale datorita continutului de vitamine din grupul B(B3, B6, acid folic). Amidonul din cereale este fermentat si transformat in alcool, dar berea are un continut caloric mai redus decat vinul pentru ca procentul de alcool din compozitia ei este mai mic 4-8 grade fata de 10-12 grade.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Chiar daca la prima vedere berea are mai putine calorii, tendinta generala este sa fie consumata in cantitati mari, deci in final riscul de ingrasare este crescut. Inclusiv berea fara alcool, lipsita fiind de aportul energetic corespunzator acestuia, contine calorii provenite din amidonul cerealelor (4-5 g glucide/100 ml)

Dezavantajele consumului regulat de bere:
– creste riscul de insuficienta pancreatica si este agresiva pentru ficat
– creste nivelul acidului uric in sange si riscul de aparitie a crizelor de guta.

Alcoolul scade potenta

In doze mici, alcoolul inlatura inhibitiile si creste increderea in propria persoana, insa dupa acest efect initial stimulator si euforizant se instaleaza o senzatie de moleseala care favorizeaza somnul. In doze mari, bauturile alcoolice au efect toxic direct asupra testiculelor, scad productia de testosteron si diminueaza performantele sexuale masculine, putand merge pana la impotenta.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Aperitivele alcoolice sunt periculoase pentru silueta

Bauturile alcoolice distilate consumate pe post de aperitiv sunt un obicei care va pune in pericol silueta. Nivelul crescut de alcool si faptul ca majoritatea sunt dulci (contin mult zahar), le transforma in produse hipercalorice, fara efect favorabil demonstrat asupra digestiei.
Asocierea frecventa cu snackuri sarate (alune, chipsuri, biscuiti, masline, cuburi de branza) transforma combinatia intr-o adevarata bomba calorica.

Atentie si la cocktailurile pe baza de fructe si alcool-sunt usor de consumat, prezenta alcoolului trece neobservata, iar sucul de fructe completeaza din plin aportul energetic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri