12 Martie 2013 publicat în Sanatate 28 share-uri

Dr. Oz este cel mai cunoscut medic din lume datorita emisiunilor sale care au ca tema sanatatea. De asemenea, Dr. Oz este un colaborator al celebrei Oprah Winfrey. Prin intermediul site-ului Oprah.com, va facem cunoscute cateva reguli de sanatate pentru intreaga familie, sugerate de catre Dr. Oz.

4. Alege un medic de familie bun

Este foarte importanta ca aceasta persoana sa fie una de incredere, asa sa gasesti medical de familie printr-o recomandare. Un alt criteriu de luat in seama ar fi varsta medicului. Un sfat ar fi ca varsta acestuia fie apropiata de a ta; in felul acesta, un specialist se va ocupa de sanatatea intregii familii, copii, sot si a ta, pentru o perioada indelungata.

Continuitatea la un medic de familie poate fi un foarte bun ajutor atunci cand e nevoie de un diagnostic sau pentru tratamente pesronalizate.

Foto: Depositphotos

5. Nu purtati incaltaminte in casa

Pantofii nu doar aduc murdarie in casa, dar si tot felul de germeni si toxine. Un studiu de la Universitatea din Arizona arata ca pe talpile pantofilor se gasesc in medie 421.000 de bacterii. Asa ca... lasati-va mereu pantofii la usa!

6. Crema cu factor de protectie UVB

Se vorbeste foarte putin despre acest aspect, dar tot mai multi dermatologi ne atrag atentia asupra importantei cremei cu factor de protectie impotriva ultravioletelor pe care trebuie sa o folosim mereu, indiferent de anotimp! Alege creme de protectie potrivite pentru fiecare membru al familiei si incercati sa va obisnuiti cu ele, protejandu-va pielea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

7. Implicati-va in activitati de voluntariat impreuna

Si in Romania, dupa modelul occidental, voluntariatul a inceput sa fie un obicei pe care speram noi, il vor adopta tot mai multe familii. Mai ales daca va implicati impreuna in diverse cauze, veti reusi sa stabiliti o mai buna legatura de familie si mai mult decat atat, implicarea voastra va va aduce enorm de multe satisfactii sufletesti. Cautati campanii care sa vi se potriveasca si care sa va implineasca prin implicare. De exemplu, campania nationala de curatenie Let’s do it Romania cand puteti participa la campania de ecologizare impreuna cu intreaga familie. De asemenea, faceti donatii si aveti chiar voi insiva initiative, in cadrul comunitatii.

8. Cumpara farfurii mai mici

Studiile au aratat ca mancatul din farfurii mari inseamna automat, consumul unei cantitati mai mari. E o reactie mentala. Punem atata mancare cat sa para farfuriile pline. Un set de farfurii mai mici este o solutie buna pentru mancatul in exces. Este nesanato sa mancam foarte mult, este de parere Dr. Oz.

9. Foloseste un umidificator de aer

Aerul uscat ne este daunator, fiindca afecteaza mucoasele, ceea ce poate duce la iritatii ale gatului, la uscaciunea pielii, buze crapate si alergii. Acestea sunt doar cateva motive pentru care Dr. Oz va sfatuieste sa folositi un aparat de umidificare a aerului in casa.

De exemplu, umidificatorul din imagine poate fi achizitionat din magazinul online www.evomag.ro

Un articol via Oprah.com

Foto home page: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri