19 Decembrie 2012 publicat în Sanatate 22 share-uri

De obicei, in preajma sarbatorilor de iarna, lupta cu kilogramele in plus devine din ce in ce mai grea. Iata 9 trucuri la indemana ce te vor ajuta sa te pastrezi in forma de Craciun si revelion.

De aceste sarbatori, fii atenta ce si cand mananci.

Perioada de Craciun nu este deloc benefica stomacului nostru. De sarbatori avem senzatia ca ne putem permite sa mancam orice, oricand, in nu conteaza ce cantitate. Lucrurile nu ar trebui sa fie deloc asa. Echilibrul in nutritie este extrem de important mai ales in preajma sarbatorilor de iarna cand avem tendinta sa exageram. Asadar, sa ne bucuram de bucate alese, insa in cantitati ce nu ne pot afecta sistemul digestiv. Si sa alegem variantele usoare ale unor mancaruri traditionale.

De aceste sarbatori, nu renunta la sport.

De sarbatorile de iarna, termenul de concediu nu se aplica si pentru corpul tau. Nu iti deregla programul de sport doar din cauza faptului ca se apropie Craciunul. Continua sa faci exercitii constant. Pana la urma, in aceasta perioada ii oferim organismului nostru cel mai crescut numar de calorii ce trebuie consumate prin cea mai usoara modalitate - sportul.

De aceste sarbatori, inlocuieste sucurile acidulate cu sucuri naturale sau apa.

Cu totii stim ca sucurile acidulate, desi sunt bune la gust, ne pot afecta sanatatea. Mai mult, ele ne cresc apetitul si nu ofera nutrienti organismului nostru. Indicat este sa bem zilnic in jur de 2 litri de apa (care elimina toxinele din corpul nostru si ne hidrateaza) si sa inlocuim bauturile carbogazoase cu cele naturale din fructe, bogate in vitamine.

De aceste sarbatori, redu consumul de alcool.

Alcoolul contine un numar bogat de calorii si de aceea este benefic sa fie consumat in cantitati moderate. De exemplu, cateva pahare de vin ne pot oferi o senzatie de foame mai accentuata si ne pot influenta sa ravnim la mancare grasa.

Image © Sxc.hu

De aceste sarbatori, mananca ceva acasa inainte sa mergi la o petrecere.

Inainte sa mergem la o petrecere la care am fost invitati, ideal ar fi sa luam o mica gustare sanatoasa acasa. Astfel, atunci cand suntem inconjurati de numeroase bunatati vom putea sa ne controlam mai bine poftele.

Bucura-te de Craciun si de sarbatorile de iarna dar, in acelasi timp, ai grija de silueta!

Foto front si main © Shutterstock - 75091798

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri