Alimentatia in anotimpul estival trebuie sa fie centrata pe legume si fructe, lactate degresate si cereale. Acestea sunt alimente sarace in calorii dar bogate in fibre, calciu si alti nutrienti importanti.
Si ardeiul gras contine antioxidanti, in special sub forma de beta-caroten. Acesta este necesar sistemului imunitar si previne leziunile celulare produse de radicalii liberi. Este foarte bogat in vitamina C, chiar mai abundent in aceasta vitamina decat rosiile si are putine calorii.

Fructele de padure:

Capsunile, zmeura, murele, coacazele si afinele pot fi desertul perfect in dieta recomandata in anotimpul cald, inlocuind cu succes prajiturile, ciocolata sau inghetata, mai ales sub aspect caloric. O portie de fructe de padure contine aproximativ 45 calorii. Sunt delicioase si totodata bogate in vitamine si minerale. Capsunile contine cea mai mare cantitate de vitamina C dintre fructele de padure. Un antioxidant puternic, prezent in toate sortimentele de mai sus, este acidul elagic, despre care oamenii de stiinta cred ca neutralizeaza o serie de carcinogeni formati in organism si scade rata de inmultire a celulelor canceroase.

Fructele de padure reprezinta o sursa buna de fibre, ajuta la scaderea colesterolului si imbunatatesc memoria. Pot fi servite ca atare, proaspete, sau combinate cu iaurt, alaturi de cereale integrale, uscate sau congelate. Nu se recomanda prepararea lor termica, precum atunci cand sunt folosite in prajituri, pentru ca temperatura ridicata altereaza antioxidantii. O metoda buna de depozitare este refrigerarea lor.

Iaurtul

Iaurtul si celelalte lactate degresate sunt bogate in proteine si in calciu si pot fi folosite cu succes in dietele pentru slabit. Raportul dintre proteine si carbohidrati continut de iaurt este ideal pentru slabit, iar combinatia de nutrienti pe care o contine ajuta la inlaturarea senzatiei de foame.

Pe langa proteine si calciu, iaurtul este bogat in organisme active precum probioticele (bacilul bifidus). Acestea stimuleaza imunitatea, previn infectiile si mentin tubul digestiv intr-o stare buna de functionare.
Iaurtul va ofera o mare lejeritate in efectuarea unor combinatii gastronomice: poate inlocui cu succes inghetata daca este congelat, in acest fel reducand aportul caloric, poate fi amestecat cu fructe obtinand un delicios desert sau il puteti combina cu cereale pentru un mic dejun foarte sanatos.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri