Transpiratia abundenta este o sursa de discomfort fizic si psihic si poate interfera cu viata sociala si profesionala a unei persoane.
Tratamentul hiperhidrozei

Tratamentul acestei afectiuni trebuie sa inceapa cu cateva masuri igienice, inainte de tratamentul medicamentos recomandat de dermatolog:
• Instalarea unei bune igiene corporala, prin dusuri zilnice cu apa si sapun;
• Utilizarea articolelor de imbracaminte din bumbac pentru a permite evaporarea transpiratiei;
• Schimbarea zilnica a hainelor care vin in contact direct cu corpul ;
• Epilarea axilara pentru a inlatura inretinerea umiditatii;
• Aplicarea deodorantului numai dupa ce s-a efectua o minima toaleta in prealabil

Deodorantele si antiperspirantele sunt produse destinate utilizarii topice, in scopul scaderii fluxului sudoral si inlaturarii mirosului neplacut. Antiperspirantele sunt incluse in categoria produselor parafarmaceutice si au ca efect diminuarea cantitatii de transpiratie. Deodorantele sunt considerate produse cosmetice si indica produse care mascheaza sau inhiba formarea de mirosuri neplacute.

Exista o serie de tratamente locale care produc o obturare mai mult sau mai putin durabila a porului sudoral:
• Clorhidratul de aluminiu in etanol – se aplica doua zile la rand pe saptamana, pe axila curata, uscata si neiritata si asigura protectie pe durata unei saptamani;
• Hidroxiclorura de aluminiu – este mai putin activa si are efect de degradare a fibrelor textile;
• Sarurile de aluminiu de lipoaminoacizi - sunt dotate cu proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene si astringente; Datorita actiunii antimicrobiene, aceste saruri de lipoaminoacizi au si actiune antiinflamatorie.
• Glutaraldehida 10% este eficace si putin alergizanta in apa bicarbonatata. Sunt recomandate aplicatii bisaptamanale, dar prezinta ca dezavantaj colorarea brun-inchis a tegumentelor, restrangind posibilitatea tratamentului la aria plantara.

Transpiratia abundenta este o sursa de discomfort fizic si psihic si poate interfera cu viata sociala si profesionala a unei persoane. Inainte de a stabili care este solutia optima pentru inlaturarea transpiratiei abundente si neplacerilor create de acesta stare, este indicat sa se consulte un medic dermatolog.

Un articol de Ciprian Chitu

Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:

Dieta pentru fertilitate

Colposcopia si biopsia cervicala

Pericolele destinatiilor exotice
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri