12 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 50 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne aduce informatii foarte pretioase despre cum putem preveni una din cele mai temute boli ale secolului: CANCERUL.

9. Reduceti consumul de zahar, dulciuri si produse de cofetarie, eliminati produsele de patiserie si de panificatie (biscuiti, covrigei); au la baza multa faina alba si grasimi vegetale hidrogenate cu acizi grasi ,,trans'' potential cancerigeni.

10. Alegeti alimente cat mai putin procesate industial, fara adaos de conservanti, coloranti si potentatori de gust (sarate, afumate, uscate, marinate etc.)

11. Gatiti corect, fara prajeala, evitati produsele tip fast-food sau a caror preparare a presupus metode culinare elaborate care modifica calitatile nutritive ale alimentelor.

12. Renuntati la fumat si nu uitati ca zmeura, capsunile si stugurii contin acid ellagic, care neutralizeaza radicalii liberi rezultati din fumat.

13. Reduceti consumul de alcool la maxim un pahar pe zi.

14. Mentineti o greutate corporala in limite normale si daca exista un exces ponderal slabiti cat mai repede-grasimea nu este doar inestetica, ci predispune la boli grave, printre care si cancerul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

15. Faceti miscare de cel putin 3 ori/saptamana. Activitatea fizica regulata scade semnificativ riscul de cancer.

BROCCOLI este cel mai puternic aliment anticancerigen datorita compozitiei complexe de fitonutrienti , compusi cu sulf, vitamine, minerale si fibre.

VARZA- reprezentanta de seama a familiei cruciferelor, alaturi de conopida si varza de Bruxelles, contine compusi cu sulf, fitonutrienti, vitamina C, acid folic si betacaroten care protejeaza celulele impotriva actiunii nefaste a radicalilor liberi si franeaza cresterea tumorilor canceroase.

ROSIILE au reputatia de a combate cancerul de prostata si de vezica prin intermediul licopenului, un fitonutrient cu mare putere antioxidanta. Licopenul este un pigment rosu prezent in grepfrut, rosii si pepene cu reale proprietati anticancerigene datorita neutralizarii efectului negativ al radicalilor liberi asupra celulelor organismului.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri