5 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 25 share-uri

Prezenta unor pete pe piele nu este un lucru neobisnuit. Acestea apar frecvent si nu trebuie confundate cu bolile de piele. Exista insa mai multe tipuri de pete, care sunt rezultatul unor factori de diferite tipuri.

In general, succesul tratamentului acestei afectiuni tine de experienta celui care-l recomanda, fie ca e vorba de abordare cu preparate cosmetice, fie cu laser FRAXEL.

Lentigo-ul


Lentigo-ul este un alt tip de pata pigmentara, cu forma rotunda sau ovalara, de diminsiuni mici – cativa milimetri si suprafata plana.

Culoarea acestor pete este galben-bruna sau neagra si sunt cunoscute si ca “pete de frumusete”.

Pot sa apara oriunde pe suprafata corpului tau si apar in copilarie, adolescenta sau chiar la maturitate.Se mentin nemodificate toata viata, insa nu constituie motive de ingrijorare – nu degenereaza si nu necesita tratament”, adauga dr. Florica Chiotan.

Lentigo-ul solar reticulat apare dupa expuneri repetate la soare. Petele au o culoare bruna si sunt dispuse in retea, pe dosul mainilor si partea externa a bratelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Daca le consideri inestetice, poti incerca un peeling cu acid glicolic – sedintele sunt repetate la intervale mari si sunt urmate de aplicatii de creme depigmentante (evident, sub supraveghere medicala).

Lentigo-ul senil (sau petele senile)se manifesta dupa varsta de 50 de ani, ca placi de culoare galbena sau bruna, ce apar pe dosul mainilor.

Cauza aparitiei lor este neprecizata. Se multiplica lent si progresiv, si persista indefinit.

Pentru a le indeparta, este indicat masajul cu azot lichid si electrocauterizarile superficiale (desi acestea pot lasa cicatrici). De asemenea, aplicatiile de creme depigmentante pot fi benefice.

Ce este important de retinut este faptul ca acest tip de afectiune nu constituie un pericol pentru sanatate. Cu toate acestea, protectia solara indiferent de anotimp este intodeauna obligatorie, iar control dermatologic periodic nu trebuie nici el neglijat, pentru a semnala si trata din timp eventualele probleme.

Comunicat de presa

Iti recomandam sa citesti si:

Pistruii... cum sa-i alungam in mod naturist?

Foto: Shutterstock.com

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifestyle Feminin.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri