4 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 25 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne informeaza cu privire la modul in care ne putem intari imunitatea alegand alimentele potrivite. Descoperiti alaturi de noi Dieta care intareste Imunitatea.

FITONUTRIENTII

Stiinta care se bazeaza pe efectele benefice ale produselor din natura (in special ale vegetalelor) poarta numele de fitoterapie, iar substantele active benefice din fructe, legume, cereale si alte plante se numesc fitonutrieni.

Fitonutrientii mentin sanatatea celulelor, ajuta la refacerea si multiplicarea lor, incetinesc degradarea tesuturilor, previn acumularea de agenti cancerigeni, impiedica dezvoltarea si multiplicarea celulelor canceroase, scad nivelul colesterolului din sange, protejeaza inima si vasele de sange, reduc tensiunea arteriala, asigura soliditatea oaselor, mentin echilibrul hormonal, previn cariile dentare.

Oamenii au consumat din cele mai vechi timpuri produse bogate in fitonutrienti, de aceea organismul stie sa le recunoasca si sa le utilizeze in beneficiul sanatatii. Cel mai sigur mod de a asigura aportul optim de substante nutritive si fitonutrienti este alimentatia diversificata bazata pe o varietate mare de legume de legume, fructe si cereale, pe cat posibil integrale, fara a uita legumele-boabe (fasole, mazare), seminte si fructe oleaginoase (nuci, alune) si nu in ultimul rand, condimentele si ierburile aromate.

PRODUSELE PROBIOTICE

Etimologia cuvantului PRObiotic inseamna care favorizeaza viata si defineste produsele care odata ajunse in organism contribuie la refacerea florei intestinale si la multiplicarea bacteriilor benefice.

Cel mai simplu mod de a primi bacterii benefice din alimentatie este consumul de produse lactate fermentate si de iaurturi probiotice care contin culturi vii de lactobacili si bifidobacterii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri