29 August 2012 publicat în Sanatate 44 share-uri

Descopera in functie de tipul de temperament pe care il ai care sunt bolile la care esti predispus:

Temperamentul Flegmatic

Flegmaticul are tendinta de a-si conserva energia, avand in schimb o circulatie limfatica deficitara, dar si o slaba circulatie a sangelui in vene. Dupa mese, se confrunta cu stari de somnolenta sau moleseala. Rinichii sai sunt lenesi si inceti si intampina dificultati in a functiona corect. Picioarele i se umfla adesea. Flegmaticul intampina probleme si cu tiroida si glanda suprarenala. Este predispus la hipotiroidie si afectiuni respiratorii cronice, insomnia, depresie, afectiuni psihosomatice. In acelasi timp, are tendinta de a lua in greutate si de a seconfrunta cu obezitatea sau cresteri rapide in greutate. Tonusul pielii este slab, iar miscarea fizica este necesara pentru a-l mentine la un nivel optim. Visele flegmaticului sunt linistite, placide, fara evenimente sau conflicte majore, iar apa joaca un rol central in ele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari Caria dentară – ce este și cum se tratează

Temperamentul Coleric

Colericul are un apetit urias si este lacom prin definitie. II plac mancarurile satioase, nesanatose in principiu. Amator de senzatii intense, colericul iubeste carnea, prajelile, mancarurile picante si sarate, bauturile alcoolice rafinate, tot ceea ce intensifica gustul. Colericul se poate confrunta cu afectiuni ale ficatului, dar si biliare, cu probleme legate de valorile crescute ale colesterolului. Colericii trebuie sa aiba mare grija la grasimi fiindca sunt predispusi catre boli cardiovasculare si atacuri celebrale. Are un risc crescut in fata infectiilor si a febrei, dar se confrunta si cu alte probleme precum inflamatii, urticarie, mancarimi la nivelul pielii.

Sangerarile si hemoragiile dau batai de cap multor colerici mai ales atunci cand intervine caldura in peisaj. Colericul este hipersensibil cand sunt temperaturi ridicate. Gingivita este o problema la nivel dentar destul de usor de evitat, insa cu care multi colerici se confrunta. Starea de iritatie, durerile si migrenele insotesc adesea accesele de nervozitate ale colericului. Fiind extrem de activ si implicat, colericul trebuie sa fie extrem de atent fata de afectiunile cauzate de stres. Visele colericului sunt intense, agitate, adesea cauzate de indigestie sau o digestie deficitara. Primeaza elementul foc in ele, dar si culoarea rosu. Adesea, visele colericului sunt violente, in ele avand loc diverse conflicte si neintelegeri.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto homepage si interior: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri