10 Mai 2012 publicat în Sanatate 203 share-uri

Testul Babes-Papanicolau este recunoscut astazi ca una dintre cele mai importante analize pe care fiecare femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebuie sa o faca periodic. Este o analiza usoara, nedureroasa, dar atat de importanta!

Testul Papanicolau cu celule atipice, semnificatie nedefinita (modificari celulare reactive)

Celulele cervicale prezinta modificari la examinarea frotiului citologic, insa acestea nu au aspect precanceros. Astfel de modificari apar frecvent antunci cand o femeie prezinta o infectie genitala. De aceea intial se face analiza secretiilor vaginale, iar daca:
  • Acestea ies normale, se face testul Papanicolau imediat dupa menstruatie;
  • Daca secretiile vaginale sunt modificate patologic se ia intai tratament pana la normalizarea secretiilor vaginale, apoi se face testul Babes-Papanicolau dupa urmatoarea menstruatie.
Sursa foto: shutterstock_99199307

Rezultat test Papanicolau: LIS (Leziuni intraepiteliale scuamoase de nivel scazut)

LIS: o modificare usoara a celulelor cervixului uterin care nu este grava, dar poate evolua in timp spre leziuni precanceroase si cancer de col uterin. Acest tip de modificari trebui tratate de medicul ginecolog, dar se pot ameliora si in lipsa unui tratament specific prin masuri igieno-dietetice (alimentatie corecta, evitarea tampoanelor interne, a spalaturilor vaginale etc.).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. McDonald’s, partener oficial UNTOLD pentru al doilea an consecutiv Cele mai încurajatoare citate despre succes Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Rezultat test Papanicolau: Leziuni intraepiteliale (scuamoase) cu nivel ridicat

Acest tip de modificari ale celulelor colului uterin sunt periculoase si nu dispar fara tratament.

Este indicat ca femeia care a obtinut un astfel de rezultat sa se intoarca in mod obligatoriu la medicul ginecolog pentru a urma un tratament specific.

Este practic leziunea precanceroasa, un moment important in care inca se poate preveni cancerul de col uterin!

Sursa foto: shutterstock_76845058

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri