Cu siguranta ati auzit vorbindu-se, si nu o singura data, de terapiile naturiste si de efectele acestora asupra organismului omenesc. Terapiile naturiste tin cont de fiecare parte individuala a organismului si-l trateaza in schimb ca pe un tot.
Cu siguranta ati auzit vorbindu-se, si nu o singura data, de terapiile naturiste si de efectele acestora asupra organismului omenesc. Terapiile naturiste tin cont de fiecare parte individuala a organismului si-l trateaza in schimb ca pe un tot. Se adreseaza cu precadere unui organ, dar au un efect benefic asupra intregului organism. Natura si cele patru elemente primordiale ale acesteia au fost dintotdeuna in stransa legatura cu omul, ghidand cursul istoric al omenirii. Pe de alta parte, medicina moderna a facut progrese remarcabile in ultimele decenii. In diagnosticarea bolilor au fost introduse tehnologii care de care mai avansate si aparatura de ultima generatie. Si cu toate acestea, bolile cu care se confrunta secolul nostru par sa reziste din ce in ce mai bine la diversele tratamente folosite in medicina alopata. Cercetari recente au dovedit ca maladiile societatii contemporane sunt o consecinta cat se poate de fireasca a unei vieti pe zi ce trece mai instrainata de natura si de legile ei. Omul modern este mai vulnerabil ca niciodata in fata stresului, a sedentarismului si a supraalimentatiei. Aceste deficiente cunoscute cu numele de 3S, afecteaza iremediabil, uneori chiar pe termen lung, sanatatea fizica si chiar psihica a organismului. Sistemul imunitar este slabit, crescand riscul aparitiei anumitor boli.

In tratamentele pe care le pune la dispozitie medicina naturista, foarte importante sunt cele patru principii fundamentale care stau la baza existentei noastre: aerul, apa, focul (sub forma soarelui) si pamantul. Astazi, mai mult ca niciodata nu trebuie sa le neglijam, si in functie de conditiile si de posibilitatile fiecaruia, se recomanda apelarea la pretiosul lor ajutor. Intr-un studiu intitulat „Autovindecare prin tratamente naturiste”, Aurelian Gogan ne propune cateva sfaturi pe care le punem usor in practica. Lasati-va purtate de puterea binefacatoarea a naturii. Uitati de surmenajul si de grijile cotidiene, bucurandu-va de beneficiile pe care le aduc acestea. Invatati sa va lasati in voia naturii, apeland la miracolele ei si la principiile ei promordiale.

Aerul

-Petreceti-ca cat mai mult timp in natura. Efectuati cat mai multa miscare si cat mai multe activitati in aer liber sau pur si simplu savurati aerul din parcuri, gradini, de pe malul apelor, munti, dealuri sau paduri, etc. Respirati adanc si oferiti-va cateva clipe de reverie, de meditatie sau de relaxare.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri