Este sezonul virozelor, al stranuturilor si durerilor de gat. Ne trezim loviti de boala si nu stim pe ce pastila sa punem mana mai repede.
Este sezonul virozelor, al stranuturilor ?i durerilor de gat. Ne trezim loviti de boala si nu stim pe ce pastila sa punem mana mai repede. Sfaturile bune si rele vin din toate directiile numai pentru a ne zapaci mai tare. Este foarte dificil sa iti dai seama singura daca ai de a face cu un virus sau un microb; daca ai voie sa iei antibiotice sau nu; daca poti inghiti sfanta aspirinta sau, dimpotriva, aceasta iti poate face si mai rau.

Din toate aceste motive si multe altele este foarte bine sa tratam o gripa sau un guturai cu ceaiuri si alte remedii naturiste. Sunt la indemana oricui si au mult mai putin contraindicatii decat medicamentele.

Remedii naturiste pentru gripa

Poti suspecta ca ai luat un virus gripal atunci cand ai dureri de cap, musculare si articulare (fara alte justificari), stari de oboseala, frisoane si febra. Aceste simptome apar brusc si sunt de mare amploare cauzand o reactie puternica din partea organismului.

Gripa, contrar etichetei de "simpla viroza" poate face ravagii, de aceea este bine sa consultati un medic. Totusi, urmatoarea reteta poate fi si ea de mare ajutor.

Reteta 1

Se poate face un preparat care sa includa urmatoarele: coaja de salcie, lichen de piatra, macese, flori de ciubotica-cucului, galbenele si flori de tei si de soc. Toate aceste plante se pot cumpara de la Plafar. Se fierb impreuna in 200-300 ml de apa, se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi cu solutia obtinuta.

Reteta 2

Se face un preparat din marul-lupului si coada-soricelului. Cele doua plante se fierb impreuna in 200-300 ml apa, solutia se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi.

Reteta 3

Fructe de catina alba, frunze de patlagina, flori de nalba de cultura, flori de lumanarica. Plantele se fierb impreuna in 200-300 ml apa, solutia se lasa la racit si se face gargara de 3 ori pe zi.

Reteta 4

Inhalatii cu ulei de pin sau ulei de pin sub forma de picaturi (nu mai mult de 6 picaturi/zi)

Remedii naturiste pentru guturai

Guturaiul este o viroza de mai mica amploare. Virusii care determina guturaiul sunt mai slabi, mai blanzi, determinand manifestari mai putin dureroase din partea organismului care nu mai are de luptat impotriva unui dusman puternic: febra este usor crescuta, tusea mai blanda, gatul usor iritat, nasul infundat, iar starea generala este de slabiciune.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Ionuț Leahu, fondatorul clinicilor Dr. Leahu: Statul ar trebui să lase angajatorii să decidă asupra certificatului de vaccinare

27 Ianuarie 2022 - wall-street.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri