4 Martie 2011 publicat în Psihologie 36 share-uri

CARE ESTE PERSONALITATEA TA PRIMORDIALA, cea de dinainte de-a te naste? Care este ADEVARATUL tau EU? Tu cine esti cu adevarat? De ce i-ai lasat sa te respinga, sa te abandoneze, sa te umileaasca, sa te tradeze, sa te nedreptateasca? De ce ai ales sa aplici masti peste ranile tale interioare?

4. RANA DE TRADARE – MASCA: DOMINATORUL

Reactie: Controlul celorlalti

Rana de tradare este declansata in relatia cu parintele de sex opus atunci cand increderea si asteptarile idealizate ale copilului fata de parinte sunt inselate. Daca parintele tradeaza asteptarile copilului, copilul se va simti abandonat, apoi tradat de parintele sau. Sentimentul abandonului experimentat de copil il va determina sa isi doreasca mai mult atentie din partea parintelui si sa gaseasca o metoda pentru a o obtine. Copilul va incerca sa-si impresioneze parintele de sex opus, sa-l seduca. Mai tarziu adultul va face apel la aceeasi metoda pentru a obtine ceea ce-si doreste. De fapt, copilul se va stradui prea mult sa mascheze o lipsa a stimei de sine, gol cauzat de acest sentiment de abandon si tradare. Rana de tradare poate aparea si in relatie cu parintii dominatori. Acesti parinti, in loc sa-si iubeasca copii pentru ceea ce erau, ii manipulau pentru a obtine de la ei ceea ce isi doreau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Dominatorul este un maestru al tehnicii controlului. Prin seductie si manipulare, va incearca sa aiba totul sub control sau: persoane, lucruri, situatii, actiuni, etc. Dominatorul se straduieste din rasputeri sa arate ca este special, ca abilitatile sale sunt speciale. Nu isi permite lui insisi sa fie imperfect. Dominatorul face apel la masca puterii si nu isi permite slabiciune. Vrea sa fie perceput drept puternic, responsabil, o autoritate, iar reputatia este extrem de pretioasa pentru el. Minte uneori din dorinta de a fi remarcat. Manipuleaza. Vrea sa intimideze. Arunca vina in carca celuilalt. Vrea sa isi impuna ideile si modul de gandire asupra celor din jur si chiar si asupra partenerului de viata. Atrage in jurul sau fie parteneri indisponibili, fie parteneri infideli. Chiar daca se afla intr-o relatie in care se simte nefericit, va incerca pe cat posibil sa amane despartirea. Se teme de despartire si o percepe ca pe o infrangere personala, temandu-se sa nu fie tradat sau invinovatit. Nu vrea ca partenerul sa il perceapa ca “dornic de afectiune”. Astfel, ar pierde controlul si ar parea slab, vulnerabil. Se va folosi de forta si seductia sa pentru a masca aceasta dorinta reala de afectiune.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Dominatorilor le place sa aiba in jurul lor oameni slabi pe care sa ii poata manipula. Cu varsta, dominatorii au tendinta de a-si dezvolta abdomenul (au nevoie de mai mult spatiu pentru a-si arata puterea, iar puterea este localizata subconstient in abdomen). Pentru a se apara si a-si arata forta, barbatii dominatori isi dezvolta mai mult muschii partii superioare a trupului. Femeile, in schimb, isi protejeaza partea inferioara a corpului si partile sexuale cu un strat protector de grasime (silueta de para). De vreme ce obisnuiesc sa manipuleze pentru a obtine ceva de la ceilalti, se tem ca ceilalti vor utiliza aceeasi metoda asupra lor.

Se tem in permanenta sa nu fie tradati si au incredere in ajutorul celorlalti. Asteapta in schimb ca ceilalti sa aiba incredere in ei. Prefera sa faca totul pe cont propriu si ezita sa ceara ajutorul. Sunt autoritari. Nu stiu sa ierte. Nici pe ei, nici pe ceilalti. Nu stiu sa-si accepte propriile slabiciuni si nici pe ale altora.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

Trasaturi corporale: corp muscular, indesat, viguros si plin de energie, solduri late in cazul femeilor, umeri lati in cazul barbatilor, ochii intensi si aprigi, alura de seducator

Boli asociate cu masca Dominatorului: tulburari la nivelul stomacului si ale sistemului digestive, spasmofilie, boli ce tin de sistemul nervos si de controlul de sine, afectiuni ce tin de pierderea controlului asupra anumitor parti ale corpului (impotenta, paralizie), dureri cauzate de articulatii.

5. RANA DE NEDREPTATE (INJUSTITIE)– MASCA: RIGIDUL

Reactie: Dorinta de perfectiune

Rana de Injustitie rezoneaza cu rana de Respingere. In momentul in care un copil se simte respins, nedreptatit, criticat pe nedrept de parintele de acelasi sex va dezvolta un sentiment al injustitiei in primul rand fata de el insusi. Respingerea este cea care declanseaza in aceste persoane dorinta acuta de perfectiune. In loc sa se iubeasca pe sine insusi neconditionat, se va iubi conditionat, in functie de rezultatele si performantele sale. Rigidul considera ca poate primi iubire doar daca al sau comportament este unul ireprosabil, corect, cinstit. Nu stie sa se bucure de micile placeri ale vietii si are tendinta de a se priva singur de ele. Din cauza ca evita sa se manifeste emotional, este considerat adesea insensibil si rece.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Imaginea si standardele exterioare sunt extreme de importante pentru un Rigid. Asteptarile pe care un Rigid le are de la el insusi sunt enorme, uneori incalcandu-si chiar propriile limite. Va actiona de aceea astfel incat cei din jurul sau sa il considere perfect. Isi doreste sa faca totul bine, perfect. Se pregateste mult, in avans pentru un proiect anume. Se teme sa nu cumva sa comita greseli. Considera ca performantele sale vor fi rasplatite prin recompense si vrea sa isi merite cu adevarat recompensa. Il incanta diplomele si titlurile. Are o capacitate incredibila de munca si tinde intr-adevar sa atinga perfectiunea in ceea ce face. Este insa reticent in fata oportunitatilor si nu stie sa profite de ele. Munceste enorm, pana la epuizare, pentru ceea ce are. Ii invidiaza pe cei care obtin lucrurile usor, fara eforturi.

Rigidul poate sa munceasca si pentru nimic. Crede despre sine ca nu este suficient de bun incat sa aiba dreptul sa ceara ceva pentru efortul depus. Pentru el, autoritatea inseamna putere. Rigidul are un respect profund pentru persoanele cu autoritate si confunda autoritatea cu dreptatea. Pentru ca se raporteaza prea mult la criteriile exterioare, actiunile sale se vor afla de multe ori in conflict cu ceea ce simte realmente. Uneori, se infurie ca nu poate fi el insusi si ca trebuie sa performeze in functie de sursele de dinafara lui. Traieste insa cu impresia ca daca ar urma propriul sistem de valori va fi respins. Cand aceste surse externe sunt friabile, devine la randul sau nesigur, sovaielnic. Rigidul se ingrozeste de confuzie. Harababura il face sa se simta pierdut si confuz. “A FACE” si “TREBUIE” sunt notiuni care controleaza gandirea Rigidului. De teama de a nu fi respins, rigidul persista in a face doar ceea ce trebuie.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Principiile de bază ale mașinii CNC

Trasaturi corporale: o postura corecta, demna, un trup bine proportionaat, rigid, drept, gesturi rigide

Boli asociate cu masca Rigidului: stari de nervozitate, tulburari ale somnului, constipatie, tulburari la nivelul circulator al sangelui, frigiditate in cazul femeilor, impotenta in cazul barbatilor, stres profesional, uscaciunea pielii, afectiuni cutanate, varice, afectiuni ale ficatului, artrita, vedere deficitara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri