31 Ianuarie 2011 publicat în Psihologie 2 share-uri

Asemenea majoritatii creaturilor vii, porumbeii asociaza imediat o buna purtare cu recompensa. Dar cand un dispozitiv pune automat un bob la fiecare 20 de secunde, porumbelul se intreaba: Ce am facut ca sa merit asta? Daca dadea din aripi in acel moment, va continua, convins ca acest lucru a influentat decisiv ce s-a intamplat. Numim acest lucru superstitia porumbelului.

Viseaza – Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti, visele exprima aspecte neglijate ale personalitatii noastre. In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitata si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

Fii credincios – Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide Jurnalul International de Psihologie si Medicina. Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacaselor de cult protejeaza de asemenea respiratia si digestia.

Studiaza – Cercetatorii californieni au descoperit ca femeile cu bacalaureat sau studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat semenele lor mai putin instruite.

Bizuieste-te pe inteligenta – De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate, pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii.

Ofera-ti o planta verde – Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului Medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.

Imbratiseaza copacii – Conform invataturilor taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii. Ei pot transforma energiile negative in energii pozitive. Strangand un copac in brate, ne reincarcam cu energie vitala.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele psihologice care ne maresc speranta de viata. La baza insa, teoria este mai simpla de atat. Pentru a depasi centenarul, avem nevoie de o nutritie echilibrata, de miscare si comunicare interpersonala/spiritualitate. Iata si un filmulet explicativ:


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri