21 Septembrie 2010 publicat în Psihologie 3 share-uri

Iti joaca mintea mintea si emotiile la zarurile de noroc ale sortii, ale vointei sale imense si ale tacticii incredibile de a controla prin emotii.

Iar pana sa-ti dai seama, va veni si ziua rasturnarii de roluri. Tu, salvatoarea si protectoarea barbatului puternic, insa ranit si suferind, te vei trezi “slaba” si “fragila” in fata unui barbat care se considera salvatorul si eroul tau. Incetul cu incetul, micile lui tertipuri emotionale, cultivate pe terenuri solide si maleabile, reusesc. Tu, femeia puternica si sigura pe ea, te simti puternica atunci cand te afli sub protectia lui. Iti spune ca esti frumoasa cand te imbraci dupa gusturile lui. Scoate in evidenta greselile tale, mai putin pe ale lui, isi proclama anumite drepturi pe care tie ti le refuza, vorbeste in termini de “noi”, insa actioneaza in sensul de “eu”. Iar daca se scuza, nu o face niciodata cu adevarat pentru ca nu regreta, nu ii pare realmente rau.

Una peste alta, vorbele si cuvintele sunt punctul culminant al tacticii lui si il plaseaza intr-o pozitie de superioritate din care isi rezerva dreptul de a fi “afectuos” si “intelegator” cu tine. Nu accepta un “nu” ca un raspuns si se va folosi de iubirea si slabiciunea ta pentru el pentru a obtine ceea ce-si doreste (“daca nu vrei sa vii cu mine, iau copiii si plec”). Uneori incearca sa te faca sa te simti vinovata pe tine pentru atitudinea lui (“din cauza ta..”. Este mandru de tine, si afectuos si apreciativ daca actionezi intr-o maniera care ii este pe plac (“esti cea mai inteligenta cand”… Curand, de dragul lui, doar pentru a mentine armonia si linistea in relatie, te vei trezi actionand si luand decizii injuste, cu care altadata nu ai fi fost sub nicio forma de acord. Curand, doar de dragul unui astfel de barbat, te vei trezi ca tu… nu mai esti tu. Si intr-o buna zi, cand o sa te trezesti la realitate si o sa intelegi crudul adevar de dincolo de minciuna si manipulare, o sa te rogi sa nu fie prea tarziu pentru adevarata TU.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri