Interpretarile grafologice ale semnaturii: Cine esti in fata lumii?

12:07, 8 Iulie 2010 publicat în Psihologie

Semnatura este felul in care te reprezinti singur in fata celorlalti, in timp ce restul scrisului denota cine esti cu adevarat. Daca semnatura ta este foarte diferita de felul in care obisnuiesti sa scrii de obicei inseamna ca ceea ce expui publicului nu coincide neaparat si cu ceea ce esti in interior.

Nu degeaba i se acorda o importanta deosebita in grafologie. Semnatura poate spune mai multe despre personalitatea ta mai mult decat orice altceva. Scrisul poate fi influentat de persoana care ne initiaza in tainele scrisului. Inca de la varste fragede invatam regulile, invatam sa facem spatierile intr-un mod corect, invatam sa reprezentam o litera intr-un anumit fel. Stilul scriiturii pe care ni-l insusim are similaritati cu stilul de scris al persoanei care ne-a invatat sa scriem... Semnatura nu poate insa fi pusa sub aceeasi umbrela cu celelalte cuvinte. Semnatura este speciala. Nimeni nu ne-a invatat cum sa ne semnam numele si nimeni nu a ales o semnatura pentru noi. Ne-am creat singuri semnatura - marca distinctiva personala dupa incercari, experimente si mazgalituri.

Semnatura se poate schimba insa de-a lungul timpului. Chiar daca in mare semnatura ramane aceeasi, niciodata nu vom semna de doua ori in aceeasi maniera. Semnatura este acceptata astazi la nivel mondial drept o reprezentare personala purtatoare de sens.

Semnatura reprezinta ceea ce doreste posesorul ei sa arate lumii exterioare despre el. “Semnatura o iscalesti pentru alti oameni si mai putin pentru tine. Semnatura este felul in care te reprezinti singur in fata celorlalti, in timp ce restul scrisului denota cine esti cu adevarat. Daca semnatura ta este foarte diferita de felul in care obisnuiesti sa scrii de obicei inseamna ca ceea ce expui publicului nu coincide neaparat si cu ceea ce esti in interior. Se poate foarte bine sa ai o imagine pentru lume si o alta imagine a ta pentru tine”, explica Michelle Dresbold, specialist grafolog in cartea sa “Sex, Lies and Handwriting”. Prin urmare, semnatura reprezinta propriul eu, felul in care doresti sa fii perceput de ceilalti.

Citeste si:
Orașul Faptelor Bune, ziua 2: 40.000 de euro strânși în timp record...
Orașul Faptelor Bune, ziua 2:...

Iata cateva dintre principalele semnificatii si interpretari grafologice ale semnaturii:

Daca iti subliniezi semnatura – linia de sub semnatura tradeaza o persoana sigura pe sine si pe capacitatile sale, o persoana care are o mare incredere in ea insasi. Poate da ocazional dovada de egoism, insa crede in capacitatea sa de a putea fi fericita. Daca linia de sub semnatura este dreapta – persoana respectiva este o fire traditionalista, ce actioneaza conform normelor si conventiilor.

Citeste si:
Puzzle-uri pentru copii – beneficii pentru dezvoltarea lor
Puzzle-uri pentru copii –...

Daca trasezi doua linii sub semnatura inseamna ca esti o persoana care asteapta rasplata pentru favorurile pe care le face celorlalti. Linia care taie semnatura apartine personalitatilor contradictorii, care oscileaza intre perioade de optimism si pesimism, intre incredere si lipsa de incredere, intre ingamfare si modestie exacerbata, intre dinamism si pasivitate.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri