12:06, 28 Iunie 2010 publicat în Psihologie

Tu esti acolo pentru el. Intotdeauna. Parca dintotdeauna. Nascocindu-i scuze, cautandu-ti vini, incercand sa te schimbi, minimalizandu-ti identitatea, devenind femeia pe care si-o doreste alaturi, urandu-l pret de o secunda, parandu-ti rau si iubindu-l de doua ori mai mult in urmatoare, facandu-te ca nu auzi reprosurile, ca nu vezi ca de fapt nu sunteti compatibili, ca iubirea voastra se poate numi de fapt obsesie, o relatie care merge pe o sfoara de care doar tu mai tragi cu dintii.

A trantit usa din nou. Din nou ti-a tresarit inima. Are prostul obicei, in fata caruia tot inchizi ochii, de a te face sa te simti mizerabil. Nici tu nu stii cum, nici el nu pare sa isi dea seama…. Dar maine o sa vina spasit, cu flori in mana, cu ochii tulburi si tristi, incercand sa-ti obtina iertarea. Iar tu i-o acorzi atat de usor… Cum ai putea sa fii suparata, macar o clipa, pe el – barbatul vietii tale, cel care ti-a deschis pentru prima oara cu adevarat drumul iubirii? Ai lacrimi in ochi. Iti dai seama in momentul in care s-au prelins pana aproape de coltul buzelor. Au un gust amar, aproape gustul pe care il are suferinta din iubire.

Te indrepti catre oglinda. Erau vremuri in care oglinda prezenta un chip radiant, cu ochi care sclipeau de entuziasmul si caldura pe care ti-o da fericire. Sunt cam umflati si adancituri prelungi si vinetii le estompeaza din frumusete. Nu-i nimic, putin corector anticearcan, un iluminator de ten si urmele suferintei si ale iubirii or sa dispara intr-o ora, cand trebuie sa te aduni si sa te indrepti catre serviciu. Nu ti-a invinetit ochiul, nu ai pe trup urme ale iubirii sau ale geloziei, plagile tale nu supureaza in vederea tuturor… De ce ar spune Maria, fosta ta prietena, prietena cea mai buna, ca esti prinsa intr-o relatie toxica? De ce ar spune asta si ce anume te-a dat de gol? Suferi uneori, e drept, dar a doua zi o sa te faca din nou atat de fericita… Suferinta merge mana in mana cu iubirea. Dar nu a fost dintotdeauna asa?

Barbatii au curajul de a fugi de iubirile nebune, nesanatoase, femeile sunt lase si le imbratiseaza cu tot sufletul. Este un infern sa traiesti alaturi de un barbat toxic si sa nu ai curajul sa admiti ca de fapt te face nefericita. Sa te trezesti in fiecare dimineata gandindu-te ca poate azi o sa fie mai bine, ca poate maine o sa fii la fel de fericita cum erai la inceput, ca poate poimaine o sa-si aduca aminte sa-si faca timp si pentru rugamintile tale. Cum incepe insa raul frumos? Dansul distrugerii incepe in doi. Raul incepe cu binele, inca din momentul in care i-ai permis sa se infiltreze in viata ta. Barbatul toxic parea barbatul potrivit pentru tine. Odata il numeai barbatul vietii tale…

Citeste si:
Farmec relansează Apele Micelare Gerovital cu ambalaje moderne, în...
Farmec relansează Apele...

Parea o personalitate putin dificila si inabordabila, insa intotdeauna te-au atras relatiile care nu ti se ofereau pe tava. Provocarile s-au nascut ca sa fie trecute de o femeie puternic a ca tine. Doamne, si cat de mult iti placeau gropitele din obrajii lui... Si cum te facea sa razi, in hohote, cu gura pana la urechi, din orice nimic, facand zilele tale mai vesele, mai colorate, spulberand in patru zari monotonia zilelor care semanau prea mult unele cu altele. Si cum reusea sa te faca sa crezi ca intr-o buna zi toate visurile tale or sa devina realitate. Si cand iti spunea ca esti frumoasa, ca nu ar schimba nici un fir de par la tine si ca te iubeste asa cum esti… chiar il credeai. Ochii lui deveneau cea mai puternica confirmare. Niciodata nu minteau. Adormeai in bratele celui cu care faceai dragoste si trezeai tot in stramtoarea lor, gandindu-te ca poate ai facut totusi ceva bun intr-o viata anterioara daca iti este dat sa traiesti o asemenea fericire.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri