25 Iulie 2019 publicat în Psihologie 22 share-uri

Specialistul în psihologia de cuplu afirmă că sunt cel puțin 6 motive demonstrate conform cărora cuplurile fericite evită să-și expună în social media aspecte din viața lor amoroasă.

6. Cercetările arată că oamenii care folosesc mai puţin social media sunt, în general şi per total, mai fericiţi.

“Oamenii care stau o săptămână fără Facebook sunt semnificativ mai fericiţi. Depresia poate fi legată de folosirea în exces a social media, din cauza teoriei de comparaţie socială. Folosirea intensă, exagerată a social media este în mod obişnuit asociată cu lipsa sănătăţii mentale. Merge la nesfârşit. Aşadar nu este vreo surpriză că s-ar putea scurge această nefericire si în relaţiile noastre interpersonale”, explică psihologul.

Sfaturi pentru cei care-și trăiesc viața numai în social media

„Trăim astăzi mai mult ca oricând într-o eră a informației. Dar haideți să păstrăm acest lucru exact așa cum este – adică drept un avantaj și nu un alt lucru de care să devenim dependenți. Să păstrăm avantajele faptului că suntem întotdeauna la un click distanță de orice și oricine, dar să ne păstrăm mai aproape de noi înșine! Adevărata validare nu vine din niciun click sau like, în ultimă instanță nici măcar de la familie sau din relația ta offline, ci din interiorul tău. Păstrează contactul cu tine, cunoaște-te, recunoaște-ți trăirile, nevoile, valorile, observă-te cu sinceritate, acceptă-te, iubește-te așa cum ești și în același timp mergi spre mai binele tău în fiecare zi! Vei vedea atunci cum acea bucurie palidă a recunoașterii exterioare (a like-ului vânat pe facebook) va fi înlocuită de bucuria autentică a propriei valori și a conștiinței de sine. Iar asta nu ți-o poate lua nimeni, indiferent de conjunctură”, conchide psihologul Angela Nuțu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli Împreună în arte și simțiri Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Angela Nuțu este Psihoterapeut și vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză. Are experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Coaching, Formator acreditat ANC, Trainer acreditat NLP, Trainer acreditat Metoda Terapia Subliminală, Psihoterapeut

Foto homepage: By marienalien /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri