12 Martie 2019 publicat în Psihologie 294 share-uri

O cercetare realizata la Universitatea Northwestern a analizat datele provenite de la 1,5 milioane de respondenti si arata că exista cel putin 4 tipuri de personalitate.

Rezervat: Rezervatul este o persoană stabilă din punct de vedere emoțional. Nu este neurotic dar nici prea deschis spre experiență. Nu sunt nici extrovertiți în mod particular, dar sunt într-un anume fel foarte agreabili și conștiincioși.

Model de Urmat: „Cei care fac parte din această categorie au un scor scăzut la neuroticism și ridicat la toate celelate trăsături. Probabilitatea ca cineva să fie din categoria Model crește cu vârsta. Sunt oameni foarte deschiși la idei noi. Sunt oameni potriviți să își asume responsabilitați. Viața devine mai ușoară dacă ești înconjuart de mai mulți astfel de oameni. Este mai probabil că femeile să facă parte din această categorie decât bărbații”, explică autorii studiului.

Centrat pe Sine: Sunt persoane extroverte și bifează scoruri scăzute la deschidere, conștiinciozitate și agreabilitate. „Nu sunt persoane în preajma cărora ai  vrea să stai”, spun cercetătorii. Vestea bună este aceea că numărul celor centrați pe sine scade odată cu vârsta și în ceea cei privește pe bărbați, cât și pe femei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Echipa care a reazlizat acest studiu spune că acesta nu ar fi fost posibil fără internet și fără posibilitățile pe care noile tehnologii le oferă, inclusiv în ceea ce privește anazlia datelor.

Foto homepage: By adike /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri