26 Septembrie 2018 publicat în Psihologie 196 share-uri

Cunoscuți de obicei ca filozofi, gânditori sau profesori visători, Logicienii au fost responsabili pentru multe descoperiri științifice de-a lungul istoriei și alcătuiesc doar 3% din populația lumii.

Tipul de personalitate Logicianul (INTP) este destul de rar, alcătuind doar trei procente din populație, ceea ce este un lucru bun pentru ei, deoarece nimic nu le displace mai mult decât să fie “obișnuiți”. Logicienii se mândresc cu inventivitatea și creativitatea lor, abordarea lor unică și intelectul lor robust.

Cunoscuți de obicei ca filozofi, gânditori sau profesori visători, Logicienii au fost responsabili pentru multe descoperiri științifice de-a lungul istoriei, aflam de pe site-ul care expune in detaliu cele 16 tipuri de personalitate - www.16personalities.com

Învăță din ce a fost ieri, trăiește azi, speră pentru mâine. Important este să nu te oprești din a pune întrebări. - Albert Einstein

Logicienii  par că plutesc permanent, visând cu ochii deschiși, însă procesul de gândire al Logicienilor nu cunoaște odihnă, mintea lor este plină cu idei din momentul în care se trezesc. Gândirea lor permanentă îi face să pară meditativi și detașați, deoarece ei realizează deseori dezbateri aprinse în mințile lor, însă în realitate Logicienii sunt chiar foarte relaxați și prietenoși când sunt printre cunoscuți sau printre cei care le împărtășesc preocupările. Însă, acest lucru poate fi înlocuit de o timiditate profundă atunci când personalitățile Logician se află printre persoane necunoscute, și pălăvrăgeala amicală poate deveni rapid combativă dacă li se pare că teoriile și concluziile lor logice sunt criticate.
Te numeri și tu printre cei mai deștepți oameni de pe Planetă? Dacă răspunzi cu DĂ la afirmațiile de mai jos, este foarte probabil să faci parte din tipologia ÎNTP. Dacă vrei să explorezi mai mult această temă, poți să efectuezi și un test disponibil pe site-ul www.16personalities.com care îți va spune cu acuratețe din ce tip de personalitate faci parte. (Site-ul este disponibil și în limba română)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Personalitatea INTP: Dacă răspunzi cu DA la aceste 10 afirmații, atunci ești unul dintre cei mai deștepți oameni din lume!

1.    PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Ești în căutarea Adevărului.

Îți dorești să înțelegi lumea în care trăiești și astfel te atrage cunoașterea în toate formele ei. Pentru tine, viața este un puzzle complex pe care tu trebuie să îl rezolvi. Te fascinează modul cum acționează ceilalți oameni, iar felul lor de a fi și de a face lucrurile devine pentru tine un obiect de studiu.

2.  PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL)  Iei foarte în serios problematicile intelectuale.

Devorezi cărțile, articolele din reviste de specialitate și înregistrările audio-video pe teme de filozofie, religie, psihologie, teoria evoluției umane și orice altceva care te atrage,
Cei cu personalitatea INTP sunt profund intelectuali. Sunt persoane cu mintea agilă, deschise și cu o atitudine mereu întrebătoare cu privire la lumea în care trăim.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Foto: Shutterstock/ Y Photo Studio

3.    PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Iei decizii bazându-te pe logică

Pentru tine, gândirea de tip logic este foarte importantă. Pentru tine, rațiunea este mai importantă decât emoția și iei decizii bazate pe argumente logice iar opiniile tale au ca fundament cercetări și un studiu laborios. Toate acestea în detrimentul emoțiilor și intuiției.

4.    PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL) Ești o persoană sensibilă

Chiar dacă în felul tău de a fi contează mai degrabă logica, asta nu înseamnă că nu ești o persoană emoțională. Dimpotrivă. Te caracterizează sensibilitatea, generozitatea și candoarea, mai ales în preajma oamenilor care îți sunt familiari. Ești o persoană atentă la nevoile celorlalți și te preocupă să nu faci gesturi sau afirmații care i-ar putea răni. Ești o persoană flexibilă și deschisă, capabilă să asculte și alte perspective. Te înfurii rare ori, iar când o faci, ai reacții explozive.

4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

5. PERSONALITATEA INTP (LOGICIANUL)   Poți cu ușurință să identifici inadvertente logice în cadrul unei discuții sau în legătură cu un sistem de credințe.

Observi mereu inadvertențele din cadrul unei argumentări și poți să îi demonstrezi persoanei cu care stai de vorbă unde este problema sa de logică. Când exprimi ceea ce ai observat în cadrul unei discuții, ceilalți au tendința de a lua lucrurile personal, percepând totul ca pe o critică, dar pentru tine observațiile sunt pur obiective și supuse dezbaterii. Tot ce vrei este să ajungi la adevăr și presupui că și ceilalți își doresc claritatea la fel de tare ca tine. Adesea însă, oamenii nu își doresc decât să aibă dreptate, ceea ce face ca dezbaterile să devină tensionate.
 

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Citește mai departe


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri