Explicații psihologice: Acestea sunt frazele tipice pe care manipulatorii le folosesc ca să își subjuge victimele

25 Aprilie 2018 publicat în Psihologie 328 share-uri

Persoanele care au puternice trăsături narcisice, așa cum sunt unii manipulatori emoționali, își însoțesc în mod inconștient comportamentul abuziv de un vocabular specific. Acest lucru face mult mai ușoară identificarea acelor tipologii de oameni care nu ne fac bine și de care ar trebui să ne ferim.

În acest articol vom semnala care sunt acele fraze specifice pe care manipulatorii le folosesc adesea, pentru a ține sub control persoanele vulnerabile din jurul lor, adesea cei mai apropiați membri ai familiei sau pe partenerii romantici.

Fraze tipice pe care manipulatorii le folosesc cu victimele lor

Manipulatorii emoționali dispun de ceilalți pentru a nu-și asuma absolut nicio responsabilitate în viața lor. Atunci când simt orice emoție negativă sau tensiune, au tendința de a o descărca asupra celorlalți. Sunt mereu gata să dea vina pe ceilalți fără să admită în vreun fel propriile erori, iar ca să facă acest lucru se folosesc de argumente specifice ca să își susțină poziția.

Iată care sunt acele fraze ce vă pot părea familiare și care ar trebui să vă ridice un steguleț roșu că ceva nu este în regulă în această relație:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Dacă îmi vrei cu adevărat binele, ai să faci acest lucru.

Dacă ții cu adevărat la mine, trebuie să accepți.

Poate ai întârziat la o întâlnire și acest lucru te-a alarmat, s-au poate te-ai agitat să îi pregătești masa… în timp ce el nu are nicio apreciere față de eforturile tale, minimalizându-le și spunându-ți că el „nu ți-a cerut nimic”. Aceeași schemă se aplică și în cazul unei discuții, când manipulatorii pot "să dea înapoi" cu abilitate în fiecare moment când se simt sub presiune. 

Nu mai dramatiza atât!

Foto: Shutterstock/ Prazis Images

Foto homepage: Shutterstock/ leolintang

Recunoaște o relație abuzivă!

Și în acest caz, tentativa este aceea de a face ca victima să se simtă ca și când ceea ce simte e doar o invenție exagerată, în timp ce manipulatorul poate să iasă din situația tensionată, curat, și fără să simtă vreo vină.

Tu m-ai adus la nivelul la care să reacționez așa. 

E doar vina ta, fiindcă nu ești mai înțelegătoare cu mine. 

Mesajul este clar: "Eu nu fac nimic ca să greșesc în mod deliberat  și din nou, vina este  doar a ta."

Este spre binele tău.

Am făcut acest lucru pentru că îți doresc binele.

Spun că vor binele cuiva dar în realitate își urmăreasc propriile proiecții și interese; aceasta este una dintre cele mai comune feluri prin care acționează manipulatorii. Mai mult, fac în așa fel încât ceilalți să se simtă chiar datori pentru ceea ce au făcut.

Ce trebuie să înțelegi: Când suntem iubiți cu adevărat, persoanele de lângă noi vor lua mereu în considerare sentimentele, trăirile și dorințele tale. Atunci când orice ne este impus este vorba despre manipulare și nu despre iubire. 

Iți recomandăm și: MANIPULATORUL: 8 trasaturi psihologice

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri