7 Martie 2018 publicat în Psihologie 635 share-uri

Specialistii in psihologia de cuplu sunt de parere ca oamenii simt si inteleg iubirea prin cinci elemente: cuvintele de incurajare, timpul acordat, darurile primite si mangaierile fizice.

Sexualitatea - limbajul iubirii care aduce sanatatea in corp si linistea in minte si suflet

Apetitul sexual este dat de nivelul de estrogen din sange, iar atractia propriu-zisa, pe care o simtim fata de partener, este provocata in principal de trei neuro-transmitatori: adrenalina, dopamina si serotonina. Adrenalina face inima sa bata mai tare si pulsul sa creasca, de aici si “fluturasii din stomac”, dopamina si serotonina provoaca placerea.

“In timpul actului sexual, al unui sarut sau al unei atingeri, hipotalamusul secreta si neurohipofiza elibereaza vasopresina si oxitocina. Acesti hormoni sunt responsabili de mentinerea si dezvoltarea sentimentelor de dragoste, de aparitia placerii si influenteaza totodata fidelitatea unei persoane (in studiile efectuate pe animale, s-a observat ca acesti hormoni pot lega pe viata partenerii)", explica psihologul Laura Maria Cojocaru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!


Foto: LightField Studios /Shutterstock

"Eliberarea de oxitocina constituie o explicatie a faptului ca unele persoane se indragostesc cu adevarat dupa ce fac dragoste cu partenerul, devenind mai intelegatori, mai permisivi si mai atenti la partile pozitive ale partenerului. Acest lucru se intampla deoarece din momentul in care dopamina incepe sa excite centrii specifici din creierul nostru, zonele care proceseaza emotiile negative si critica sociala negativa isi incetinesc actiunea pana la sistarea acesteia (fapt aratat de analiza tomografica a persoanelor indragostite)”.

Se pare ca sloganul “make love, not war” are semnificatii mult mai profunde si mai legate de sanatate, la propriu!

In timpul actului sexual, chiar si la o simpla atingere a partenerului, sunt eliberate in corpul fizic endomorfinele (“hormonii fericirii”). Acestea mentin dorinta, pasiunea si fericirea in cuplu.

SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri