Specialistii in psihologia de cuplu sunt de parere ca oamenii simt si inteleg iubirea prin cinci elemente: cuvintele de incurajare, timpul acordat, darurile primite si mangaierile fizice.

“Dupa un anumit timp, insa, activitatea endomorfinelor scade, ceea ce poate duce la instalarea rutinei in relatie. Activitatea sexuala devine deci foarte importanta in acest moment, deoarece in timpul orgasmului aceste endomorfine se elibereaza in tot corpul, dand senzatia de fericire extrema. De asemenea, acesti hormoni ajuta si la eliminarea stresului, imbunatatesc performantele intelectuale ale persoanelor, mentin tineretea si vitalitatea organismului”, conchide psihologul.

* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.

Foto homepage: Kristina Tutanova /Shutterstock


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Avem nevoie de 4 imbratisari pe zi ca sa supravietuim, 8 ca sa ne mentinem si 12 ca sa crestem.