12:02, 14 Februarie 2018 publicat în Psihologie 4 share-uri

5 lucruri banale, pe care le putem insera in gestionarea relatiei noastre, ne vor usura viata si ne vor schimba foarte rapid prejudecata pe care o avem despre fericire si despre viata in doi.

3. Egalitate in drepturi si obligatii!

“Impartirea sarcinilor confera subconstientului un sentiment de echilibru in relatie, de egalitate intre cei doi parteneri si de conlucrare. Atunci cand ne impartim sarcinile, in special cele domestice, devenim mai relaxati si fericiti impreuna. Lipsa unui astfel de sistem de conlucrare, conduce la tensiuni, resentimente, reprosuri, certuri si, inevitabil, despartiri”.

Foto: Budimir Jevtic /Shutterstock

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

4. Plictiseala “rupe” iubirea!

“Odata cu dezvoltarea tehnologica, s-a constatat o descrestere a preocuparii oamenilor pentru dezvoltarea personala. Este un proces invers proportional in care oamenii si-au concentrat atentia asupra altor obiceiuri si si-au distras atentia de la propria persoana. La un moment dat, rutina aceasta va conduce la plictiseala, care este un factor extrem de nociv pentru bunul mers al unei relatii. Plictiseala nu face altceva decat sa ne indeparteze unul de altul, sa aduca nefericirea in relatii, deoarece oamenii sunt intr-o continua cautare de lucruri palpitante”, spune psihologul.

5. Certurile de la inceputul relatiei sunt... bune!

“Inceputul relatiei este acea perioada frumoasa si totodata furtunoasa, deoarece incercam sa ne cunoastem unii pe altii, sa ne identificam punctele slabe si sa incepem lupta de dominare. Tot atunci pot aparea si primele certuri majore, pana cand ambele persoane vor constata ca relatia nu este un camp de lupta in care fiecare isi joaca suprematia, ci este un izvor al fericirii, al relaxarii si al iubirii. Cu toate acestea, este bine ca acele certuri “furioase si sincere” sa le avem inca de la bun inceput, pentru a scapa de orice urma de resentiment. Chiar daca pe moment aceste conversatii par sa ne creeze un disconfort ele sunt totusi benefice pentru bunul mers al relatiei pe termen lung si este important sa le avem”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Citeste si:
Programarea Neuro-Lingvistică: Tot ce trebuie să știi despre NLP
Programarea...

Foto homepage: LilacHome /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri