Pentru a depasi teama de a vorbi in public, psihologul considera ca trebuie sa ne activam acele resurse interioare ale noastre, bazate pe experiente anterioare, care ne-au facut sa ne simtim bine in calitatea de orator.

“Practic, succesul metodei psihologice de activarea resurselor interioare consta in identificarea si reconstruirea intregului context de care suntem cel mai mandri, in care ne-am simtit bine in pielea noastra si pe care-l consideram cea mai buna versiune a noastra. De atunci incolo, totul consta in folosirea resursei potrivite in momente potrivite. Daca avem de transmis un discurs emotionant publicului nostru, nu este productiv sa activam resursele de sef sau de angajat, ci pe cele de parinte grijuliu. Daca avem de transmis un discurs tehnic, in care sa ne dovedim expertiza, nu este eficient sa activam resursele de parinte, ci de expert in domeniul nostru de activitate. Daca vom stapani aceasta tehnica, vom putea chiar comuta instant de la o resursa la alta si astfel sa ne adaptam tonul, atitudinea, gesturile, limbajul in functie de momentul favorabil”, afirma psihologul Lenke Iuhos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Cateva exercitii utile care ne ajuta sa scapam de teama de a vorbi in public:

Exercitii de vorbire in fata oglinzii.

“Atunci cand ne e teama sa ne deschidem unui numar mare de oameni, putem incepe prin deschiderea fata de noi insine. Ne punem in fata oglinzii, incepem sa vorbim si ne observam foarte bine gesturile, mimica, tonalitatea vocii, stilul discursiv, tot. Ce nu ne va placea la noi, avem posibilitatea sa corectam, astfel incat sa reusim sa construim cea mai buna versiune a noastra pe scena, in fata unui public numeros”, explica psihologul Lenke Iuhos.

Sustinerea unui discurs in fata unei persoane in care ai incredere

“Este un exercitiu asemanator cu vorbitul in fata unei oglinzi, numai ca este un pas inainte. Persoana din fata noastra este intotdeauna un critic mult mai bun decat putem fi noi in ceea ce ne priveste, iar micile corectii care vor veni de la acea persoana sunt extrem de benefice pentru noi”, declara psihologul.

Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat  

Gasirea si exersarea unui subiect care te avantajeaza si pe care-l stapanesti foarte bine.

"Inainte de a vorbi in public, este bine sa stabilim un subiect pe care-l stapanim foarte bine, astfel incat sa vorbim cat mai natural si sa scoatem in evidenta pasiunea pe care o avem fata de subiectul cu pricina. Atunci cand ni se impune un subiect, pe care nu il stapanim foarte bine, publicul va sesiza ca suntem artificiali si ca nu suntem stapani pe subiect si pe noi”, mentioneaza Lenke Iuhos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri