14 Septembrie 2017 publicat în Psihologie 29 share-uri

Citatele motivationale pe care le regasim in special pe Facebook sunt utopice, iar gandul la utopie este primul generator de depresie si anxietate. Totodata, citatele motivationale pot crea dependenta sau chiar sa aiba efect de tip boomerang, adica sa demotiveze, daca nu stim cum sa ne raportam la ele sau ne raportam la ele mult prea des in detrimentul sfaturilor prietenilor sau ale familiei.

3. Creeaza „dependenta”.

“Tot mai multe persoane isi incep ziua incurajandu-se pe ei insisi cu ajutorul acestor citate motivationale, deoarece au ajuns sa depinda de ele. Nu este nimic rau in a cauta si a te incarca in interior folosind ceva din exterior, insa atunci cand sursa a tot ce facem este ceva din afara noastra, riscam sa pierdem contactul cu noi si cu adevarata noastra esenta, cu dorintele noastre. Atunci cand motivatia si energia vin doar din afara, atunci inseamna ca depindem de ele pentru a putea functiona. Ori, daca gasim si activam aceste resurse necesare din interiorul nostru, le avem mereu la indemana si suntem mereu pregatiti pentru a face pasii necesari catre telul nostru”, conchide psihologul Andra Tanasescu.

* Andra Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP si Consultant Panorama Sociala. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapia de cuplu si familie. Cu experienta de instructor de dans, fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

Foto homepage: Julia Karo /Shuttterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri