21 Iulie 2017 publicat în Psihologie 29 share-uri

Intalnirile online - o binecuvantare sau un blestem?

Sfaturile specialistului pentru persoanele care apeleaza la serviciile de online dating:

Daca am decis totusi sa apelam la ajutorul site-urilor online de intalniri, specialistul ne recomanda sa fim foarte atenti la cateva aspecte, pentru a nu cadea in capcanele intinse de oameni care nu cauta o relatie serioasa, ci vor doar sa se distreze.


1. Buna cunoastere si constientizare de sine.
“Inainte de a patrunde in lumea acestor retele online, e recomandat sa ne punem urmatoarele intrebari: Care imi sunt nevoile, dorintele reale, ce tip de relatie imi doresc, cu ce tip de persoana vreau sa imi petrec timpul?, Cum ar arata aceasta persoana, cum ar vorbi, cum s-ar comporta, cum vreau sa ma simt cu persoana respectiva? Este foarte important sa luam in calcul toate aceste elemente - de la aspectul fizic, la comportament, mod de gandire, pana la modurile in care vrei sa te simti in prezenta ei/lui”, declara psihologul Andra Tanasescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii


2. Atentie sporita la ce spun ceilalti!
“Atunci cand cunoastem o persoana in mediul virtual, ii putem cunoaste intentiile reale daca suntem atenti la subiectele pe care le abordeaza cel mai frecvent. Se duce mult catre ideea de relatie si conexiune reala? Multe dintre discutii sunt profunde sau superficiale? Toate sau majoritatea discutiilor par mai degraba tentative de a ajunge la sex, superficiale, fara dorinta de implicare? Este foarte important sa urmarim toate indiciile pe care le ofera persoana cu care vorbim si sa luam o decizie rapida, astfel incat discutia sa nu escaldeze in directii nedorite de noi”, afirma psihologul Andra Tanasescu.

3. Stabileste-ti foarte clar intentiile si comunica-le si celeilalte persoane! “Nu e rau sa ne dorim doar o aventura online, la fel cum nu e rau sa ne dorim o relatie serioasa cu o persoana pe care am cunoscut-o in mediul online, insa e bine sa ne stabilim de la inceput ce ne dorim cu adevarat: o aventura sau o relatie serioasa? La fel cum nu ne dorim sa fim pacaliti de alte persoane, la fel si noi trebuie sa fim sinceri si transparenti cu privire la intentiile noastre. Daca vrem doar o aventura, cu singuranta exista persoane care au aceleasi intentii, iar sinceritatea ne va scuti de timp pierdut si dezamagiri”, este de parere specialistul in relatii de cuplu.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Caria dentară – ce este și cum se tratează

4. Atunci cand facem o alegere, sa ne asumam decizia luata! “Deschid discutia, aleg, se intalnesc si isi asuma aceasta alegere. Acesta este cursul firesc! in realitate, sunt persoane care, din cauza nesigurantei, a curiozitatii, a lipsei de claritate in ceea ce isi doresc, ajung sa se vada cu mai multe persoane in paralel si se impart intre potentialii parteneri. in aceasta situatie, intervine confuzia, indecizia, energia se disperseaza si riscul cel mai mare este ca persoana care face asta sa ajunga sa fie epuizata, sa nu mai stie ce sa aleaga si sa se piarda complet in jocul acesta”, conchide psihologul Andra Tanasescu.

Andra Tanasescu, vicepresedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” si al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica INLPSI, este Psiholog, Trainer NLP si Consultant Panorama Sociala. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapia de cuplu si familie. Cu experienta de instructor de dans, fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

Foto homepage: wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri