Chiar daca partenerul are sau nu contacte de natura sexuala in afara relatiei, sexologul Gabriela Marin a identificat 6 semne ale faptului ca unele dintre activitatile online ale oamenilor au tendinta de a ameninta relatia.

5. Observati persoane care ii comenteaza pe profilul de Facebook sau dau share-uri, fara ca dumneavoastra sa le cunoasteti.

“Multe persoane nu isi stiu nici macar prietenii propri din mediul virtual, cu atat mai putini pe ai partenerului. Cu totii avem colegi de munca, prieteni ai prietenilor sau colegi de scoala generala in lista de prieteni, pe care nu i-am putea recunoaste. in schimb, daca o persoana este peste tot in mediul virtual si manifesta un nivel de apropiere si de umor nepotrivite, faptul ca partenerul nu va povesteste despre respectivul prieten poate fi un semn ca are ceva de ascuns”, afirma sexologul Gabriela Marin.

6. Devine defensiv in legatura cu timpul pe care il petrece pe telefon sau va acuza pe dumneavoastra de comportament neadecvat.

“Daca partenerul stie ca face ceva gresit, va poate ataca pe dumneavoastra in prima faza, sau poate deveni foarte defensiv, in incercarea de a va opri sa aflati. Poate nici sa nu deschida subiectul despre cat timp petrece pe telefon, dar sa va conteste obiceiurile dumneavoastra online. De unde atata preocupare? Poate fi un semn ca se protejeaza pe sine in legatura cu ceva ce va ascunde de ceva timp”, spune psihoterapeutul Gabriela Marin, special in sexologie si relatii de cuplu.

Infidelitatea doare, fie ca este reala sau virtuala

De cele mai multe ori, cei care inseala nu realizeaza cat de mult acest lucru ii afecteaza pe partenerii lor si ce impact emotional poate avea asupra relatiei. De obicei, atunci cand partenerul care a fost tradat afla despre infidelitatea celuilalt, trece printr-o suferinta foarte mare. Iar lucrul cel mai dureros nu este neaparat faptul ca celalalt a facut sex cu alta persoana, cat faptul ca increderea si siguranta in persoana care a fost cea mai apropiata sufletului nostru, a fost distrusa. “Nu conteaza daca persoana infidela si-a inselat partenerul online sau in persoana, cu ajutorul retelelor sociale sau prin folosirea pornografiei, infidelitatea doare la fel de tare. in functie de nivelul de stabilitate emotionala, infidelitatea partenerului se poate transforma intr-un eveniment traumatic si poate fi nevoie de ani de zile pentru ca persoana sa-si recapete increderea si siguranta in partenerul sau”, conchide sexologul Gabriela Marin.

Foto homepage:  WilmaVdZ /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri