Psihologul Elizabeth Kilbey: Ce trebuie sa stie fiecare parinte care are un copil de 4, 5 sau 6 ani!

22 Noiembrie 2016 publicat în Psihologie 41 share-uri

Articolul pe care trebuie sa il citeasca fiecare parinte care are un copil de 4, 5 sau 6 ani!

COPIII LA VARSTA DE 5 ANI

La aceasta varsta, se presupune ca micutii au dezvoltat un simt mai mare al independentei si al autonomiei si pot face mult mai multe lucruri pentru ei. Prin urmare, acum este timpul sa treaca la urmatorul pas in dezvoltarea lor, acela de a deveni parte a unui grup social.

Este timpul sa inveti despre altii.

Foto: Poznyakov / Shutterstock

In aceasta etapa este extrem de important sa iti ajuti copilul sa inteleaga ca alti oameni au ganduri si idei diferite de ale lor. Acesta este inceputul dezvoltarii unei “teorii a mintii”, intelegerea faptului ca ce este in mintea ta este diferit de ce este in mintea altcuiva, ceea ce este vital in formarea relatiilor bilaterale.

Este timpul sa isi faca prieteni.

La aceasta varsta, copiii au dezvoltat o sumedenie de abilitati sociale si de comunicare si este timpul sa inceapa sa le puna in practica construindu-si prietenii cu alti copii. Ajuta-ti copilul incurajandu-l sa isi petreaca timpul jucandu-se si interactionand cu alti copii de varsta lui.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit 

Totul este despre cum iti gestionezi sentimentele.

La aceasta varsta, copiii stapanesc multe abilitati sofisticate, insa sunt inca la inceput atunci cand vine vorba de a-si manifesta emotiile si reactiile emotionale fata de ceilalti. Ajuta-ti copilul incurajandu-l sa vorbeasca despre cum se simte si sa faca legatura dintre modul in care se simte si modul in care se comporta. De asemenea, il poti ajuta calmandu-te cand el a devenit foarte agitat si ii poti prezenta abilitatile emotionale ale rabdarii ramanand calm.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri