Psihologul Elizabeth Kilbey: Ce trebuie sa stie fiecare parinte care are un copil de 4, 5 sau 6 ani!

22 Noiembrie 2016 publicat în Psihologie 41 share-uri

Articolul pe care trebuie sa il citeasca fiecare parinte care are un copil de 4, 5 sau 6 ani!

COPIII LA VARSTA DE 6 ANI

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Fata de cei de 4 ani, copiii la 6 ani pot fi considerati niste oameni foarte capabil. Ei si-au inceput calatoria in lumea sociala, au inceput sa isi faca prieteni si sa isi dezvolte relatiile sociale. Ceea ce au ei de facut de acum inainte este sa inteleaga unde se “potrivesc” si cum sa relationeze nu doar unul cu celalalt, ci cu grupul ca intreg. Aceasta varsta este despre a jongla cu relatii multiple si perspective multiple.

Este bine sa concurezi.

Indiferent daca ne referim la jocuri formale cu reguli sau doar la dorinta de a fi primul in linie, competitia este o parte esentiala a vietii la aceasta varsta. Copiii la aceasta varsta se intrec unul pe celalalt pentru a se ajuta pe ei insisi sa-si cimenteze pozitia sau statusul in interiorul grupului si pentru a se ajuta pe ei insisi sa se deosebeasca unii de ceilalti. Competitia ii invata o multime de abilitati care sunt vitale pentru viata adulta, inclusiv gestionarea sentimentelor si relationarea cu ceilalti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Este timpul sa iti gasesti locul in grup.

La aceasta varsta, copiii au suficienta practica in a gestiona relatiile unu-la-unu cu adultii si alti copii. Acum au nevoie sa fie capabili sa inteleaga cum sa se integreze intr-un grup. Trebuie sa isi dezvolte abilitatile de a-si impartasi si a-si diviza atentia si afectiunile lor. Au nevoie sa gestioneze dorinta de a apartine unui grup si sa faca fata sentimentelor de a fi lasati pe dinafara.

Este ok sa fii creativ verbal.

La aceasta varsta, copiii devin cu adevarat buni la a crea povesti pentru a-i pacali pe ceilalti si a evita consecintele negative, adica la “a minti”, cum mai numesc adultii acest proces. Aceasta abilitate este de fapt o abilitate de dezvoltare complexa si este un semn exceptional de manifestare a teoriei mintii. Astfel ca, in timp ce la adulti se poate dovedi problematic, la copii este de fapt un semn al abilitatilor sociale si cognitive avansate. Poate ca datoria adultilor in aceasta etapa este aceea de a dirija aceste abilitati creative catre folosirea imaginatiei in scris sau povestit.

Sursa: www.telegraph.co.uk

Iti recomandam sa citesti si acest interviu cu dr. Elizabeth Kilbey >> https://www.channel4.com.

Foto homepage: irin-k / Shutterstock

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la Newsletterul Garbo.
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri