7 mituri despre Terapie, demontate de un psiholog

12:05, 19 Mai 2015 publicat în Psihologie57 share-uri

Cu ce ne confruntam cand ne gandim la un psiholog? Vi se par familiare urmatoarele intrebari /afirmatii?

- “Cineva care nu ma cunoaste, nu ma poate ajuta”

Acesta este unul din motivele care poate ca ajuta la procesul de consiliere sa fie de success. Este nevoie ca si consilierul sa fie impartial, neutru. Relatia cu terapeutul necesita ca acesta sa fie o persoana impartiala care te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele. Pana la urma, tu esti expertul in propria ta viata. Terapeutii sunt speciali pregatiti si educati pentru a-si asista clientii sa faca fata unei varietati de probleme de viata.

- “Terapia este pentru cei bolnavi”

Cei mai multi oameni intra in terapie pentru ca au nevoia de a-si reevalua viata. Un mit major este ca terapia este pentru cei care sufera de tulburari mentale. Realitatea este ca multi oameni folosesc terapia pentru a-si imbunatatii relatiile si calitatea vietii, in momente de rascruce in viata, cat si pentru a-si indeplini obiectivele personale.

Citeste si:
TeenLine - platforma de prim ajutor emoțional pentru tineri este...
TeenLine - platforma de prim...

- “Nu am timp!”

Meriti sa fii fericit? Merita sa scapi de stresul si anxietatile zilnice pe care poate ca le traiesti? Daca ti-ai putea acorda o ora din saptamana ta pentru a avea timp doar pentru tine, pentru a lucra cu propria ta persoana, sau cu relatiile tale, folosind acest timp in mod constructiv, ai face asta? Este vorba de fapt despre stabilirea prioritatilor! Daca fericirea si bunastarea ta este importanta pentru tine, atunci vei gasi o ora dintr-o saptamana pentru tine.

- “Terapia ma va schimba”

Consilierii faciliteaza procesul de schimbare/dezvoltare, facand posibila dezvoltarea unor noi abilitati si aptitudini proprii clientului. Clientii provoaca shimbarea in propria lor viata, atunci cand se doreste. Aceasta este o parte constanta in viata. Procesul de schimbare/dezvoltare necesita timp, nu se intampla de pe o zi pe alta. Multi oameni care trec prin terapie percep schimbarea ca si crestere, maturizare. Se dezvolta abilitatea de a privi lucrurile si experientele de viata din alta perspectiva, proprie fiecarui om.

Citeste si:
10 Semne care îți arată că ai nevoie de ajutorul unui psihoterapeut
10 Semne care îți arată că ai...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri