Copilul isi doreste un animal de casa. Cumpar sau nu? Opinia psihologului

12:11, 24 Noiembrie 2014 publicat în Psihologie21 share-uri

In cadrul psihoterapiei de multe ori sunt intrebat daca este in regula pentru un copil sa aiba un animal cu care sa se joace. De fiecare data raspunsul psihologului este de fapt o propunere pentru parinti in a evalua singuri daca este cazul sau nu sa cumpere un animal de casa.

• Animal de casa vs. timp petrecut la televizor, pe calculator, pe jocuri

Din acest punct de vedere este de preferat sa existe pentru ca ii poate umple timpul mai placut copilului. Il poate ajuta sa faca miscare, sa invete sa primeasca sau sa ofere afectiune, sau de ce nu sa invete sa aiba grija de cineva (mancare, igiena, plimbat).

Concluzia ar fi urmatoarea: un animal poate aduce bucurie, afectiune neconditionata, poate fi parte a unui tratament sau poate fi doar o dorinta care se va transforma ulterior intr-un calvar pentru parinti sau copil, atunci cand se va vorbi de ingrijirea animalului. Raspunsul psihologului nu poate fi simplu: da sau nu, dintr-un singur motiv. Trebuie luate in considerare o seama intreaga de aspecte care pot influenta aprioric decizia. Daca nu ne gandim inainte ne putem trezi ca am luat o decizie buna sau nu, dar poate fi prea tarziu cel putin pentru animalutul care nu are nici o vina.

Citeste si:
Sindromul Peter Pan la maturitate
Sindromul Peter Pan la...

Cornea Constantin, Psihoterapeut,  este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si Membru Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv Comportamentala

Cabinet privat de psihoterapie Constantin Cornea
www.psievolution.ro
www.facebook.com/psihologconstantincornea?ref=hl

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

Director general: S.C Training Evolution S.R.L, companie care a dezvoltat programe proprii de training si coaching personalizat.

 

Foto homepage: Caine, copil fericit via Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri